Top
 

Verlijmen, afdichten en aanbrengen van pakkingen

Als het op verlijmen en afdichten aankomt kun je niet om Graco heen. Bijna elk gemonteerd product moet in een bepaalde fase van het proces worden verlijmd of afgedicht. Graco biedt manuele en automatische doseersystemen voor eencomponent- en tweecomponentenverlijming en -afdichting voor een brede waaier aan producten, markten en toepassingen.

 

Verlijming is het proces waarbij twee voorwerpen stevig met elkaar worden verbonden met behulp van een vloeibaar of halfvloeibaar materiaal om een duurzame verbinding te creëren. In een productieomgeving met grote volumes wordt de lijmvloeistof doorgaans aangebracht met behulp van gespecialiseerde aanbrengapparatuur. Lijmvloeistoffen kunnen worden gedoseerd als een doorlopende lijmstreep of punten met behulp van geautomatiseerde apparatuur, of manueel worden aangebracht met behulp van een systeem met handpistool en slangtoevoer.

Afdichting is het proces waarbij een onderdeel of een geheel wordt gesloten of vastgezet met een vloeistof- en luchtdichte lijmvloeistof.

Een pakking is een dichting die een ruimte tussen twee voorwerpen vult, meestal om te voorkomen dat er gas of vloeistof zou ontsnappen tussen de twee delen. Pakkingen kunnen worden gemaakt van materialen zoals vilt of rubber, maar kunnen ook worden geproduceerd met lijmstrepen van silicone of polyurethaan. Vloeibare pakkingen aanbrengen is een populaire en rendabele manier om gegoten, uitgestanste of andere soorten pakkingen te vervangen in de automobielindustrie of bij andere toepassingen.

 

MATERIALEN
Dichtmiddelen en lijmvloeistoffen, lijm, acrylaat, epoxy, pvc, polyurethaan, silicone, polysulfide

 

> TERUG NAAR HET OVERZICHT

exacta blend
ExactaBlendTM

ExactaBlendTM voor de afdichting van isolatie- en constructieglas

PCF-doseersysteem

PCF-doseersysteem

HFR hydraulisch doseersysteem

HFR hydraulisch doseersysteem met vaste mengverhouding

Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: