WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Wiltec ontvangt Groene Pluim voor duurzaam ondernemen

Wiltec verlengt Groene Pluim voorduurzaam ondernemen

Als waardering voor onze duurzame en sociale manier van ondernemen heeft Wiltec op vrijdag 15 maart een verlenging van de Groene Pluim ontvangen uit handen van Peter van den Eijnden, voorzitter van de Groene Pluim. Dit gebeurde tijdens een inspirerende bijeenkomst met andere Groene Pluimhouders, tijdens de week van de circulaire economie. In april 2021 ontving Wiltec als 25e bedrijf in Nederland een Groene Pluim. Inmiddels zijn er 70 Groene Pluimhouders door heel Nederland.

Een Groene Pluim wordt uitgereikt aan bedrijven die serieus werk maken van duurzaam ondernemen. Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen, doorloopt een bedrijf een audit door professionals in de accreditatiecommissie van de Groene Pluim. Als richtlijn geldt dat je als organisatie een bijdrage levert aan de Global Goals, ook wel SDG´s genoemd, van de Verenigde Naties. Hiervoor ontving Wiltec in 2021 de Groene Pluim.

Daarna heeft Wiltec zich verder ontwikkeld en verbeterd op het gebied van duurzaam ondernemen.

  • Er is een CSR (MVO) manager gestart zodat Wiltec structureel en bedrijfsoverkoepelend stappen kan zetten. Dit heeft inmiddels geleid tot een strategie met concrete doelen voor 2025 en 2030 inclusief een actieplan gebaseerd op basis van de 4 pijlers; medewerkers, milieu, maatschappij en de keten.
  • Wiltec heeft in 2023 trede 3 behaald op de PSO-prestatieladder. Het bedrijf investeert al jaren in inclusief ondernemerschap. Het certificaat is hier een mooie bevestiging van. Naast directe plaatsing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kiest Wiltec bewust voor het inzetten van PSO-gecertificeerde organisaties om mee samen te werken.
  • Er is een intern programma opgezet voor onze medewerkers om werkplezier te verhogen, en ziekteverzuim en verloop te reduceren.
  • Samen met leveranciers biedt Wiltec steeds meer (innovatieve) producten aan die circulair zijn of minder impact hebben op de omgeving, zoals een paintstopfilter gemaakt van gerecyclede petflessen, sokken grotendeels gemaakt van garen van gebruikte kleding, RFID verwerkt in kleding voor een beter inzicht in gebruik en het elektrificeren van installaties en apparaten in plaats van pneumatisch aangestuurde apparatuur.
  • Bovendien heeft Wiltec bewust gekozen voor een partnerschap met de meest duurzame transporteur van Nederland.
  • Momenteel wordt onderzocht op welke manier het energielabel van het kantoorgebouw verhoogd kan worden middels verregaande isolatiemaatregelen, die weer leiden tot een forse energiebesparing en prettiger werkklimaat.

Meer weten van wat Wiltec doet op het gebied van duurzaam ondernemen? Bekijk het Duurzaamheidsverslag 2023

Benieuwd naar de podcast? Beluister aflevering 5 van Met de pluim op tafel via Spotify.

Meer weten over de Groene Pluim? Lees dan verder op de website