WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
De veiligheidsschoe ResQ in buitenruimte

ResQ ambulanceschoenDe schoen die het verschil maakt

Wanneer je in je werk het verschil kunt maken als het op mensenlevens aankomt, dan is het van groot belang dat je hierin op de best mogelijke manier gefaciliteerd wordt. Dankzij de expertise van Wiltec en haar ketenpartners werden ambulanceprofessionals eerder al voorzien van een actueel en veilig kledingpakket. Daar voegen we nu ResQ ambulanceschoen aan toe, een veiligheidsschoen speciaal ontwikkeld voor én in samenwerking met de mensen die hem uiteindelijk zélf gaan dragen: jouw collega’s, de ambulanceprofessionals.

De ideale schoen
ResQ ambulanceschoen is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen specialisten met verstand van zaken: Wiltec, EMMA Safety Footwear én jouw collega’s. We inventariseerden de wensen en behoeften, ontwikkelden een prototype en hebben op basis van verschillende draagproeven verbeteringen doorgevoerd. Net zolang totdat de schoen helemaal naar tevredenheid van de gebruiker was.

Lichtgewicht en ademend  
Het bovenwerk van ResQ ambulanceschoen bestaat uit leer en Cordura: een stof die veel lichter is dan leer en bekendstaat om zijn ademende eigenschappen. Cordura is daarnaast zeer slijtvast en water- en vuilafstotend waardoor het voldoet aan de hoogste veiligheidseisen.

Soepel en comfortabel
De doortrapbeveiliging in ResQ ambulanceschoen bevat geen staalplaat, maar een geweven zero-penetration zooltje. Lichter in gewicht én flexibeler. De schoen is geproduceerd op EMMA’s allernieuwste zolenplatform: een combinatie van een doorontwikkeling op basis van jarenlange ervaring in de branche en de beste ingrediënten uit de sportwereld. De laatste generatie bio-based PU, die gebruikt is in de zool, maakt de schoen extra licht en zorgt voor een verhoogd loop- en draagcomfort.

Stoer design
De schoen is ontworpen is door de Italiaanse ontwerper Angelo Checchi en wordt op Nederlandse bodem geproduceerd.

Eenvoudig aan- en uit te trekken
Snel schakelen is voor een ambulanceprofessional aan de orde van de dag. De schoen is daarom heel eenvoudig met één hand aan- en ook weer uit te trekken. De sluiting op ResQ ambulanceschoen is zo aangepast dat rits eenvoudig te vervangen is mocht deze kapotgaan.

Duurzaam geproduceerd
Bij de ontwikkeling en de productie van ResQ ambulanceschoen is duurzaamheid een belangrijk speerpunt geweest. Zo zijn de veters van R-Pet gemaakt, bevatten de inlegzool (85%), de doortrapbeveiliging (60%) en de voering (73%) gerecyclede materialen en is er voor de loop- en tussenzool 50% bio-based PU gebruikt.

"ResQ ambulanceschoen is licht in gewicht en voelt prettig aan. Het loopcomfort gaat richting een wandelschoen. Ik heb er zelfs een lange wandeltocht in de bergen en door de sneeuw mee gemaakt en had geen last van mijn voeten."

Marc de Jong, 4 jaar ambulancechauffeur

ResQ ambulanceschoen zelf proberen? Bestel jouw passet hier!