Top
 
Contact

Clients

Al 20 jaar glanzend aan de top

Op bezoek bij Genesis Product Development

Uniek in de branche. Vooruitstrevend. Het zijn 3 omschrijvingen die Genesis Product Development BV (GenesisPD) passen als een jas. Het bedrijf uit Krommenie is de nummer één specialist in Liquid Gloss®, een transparante tweecomponent epoxyhars. Een hele mond vol! Maar waarvoor is het? Deze hars wordt veel gebruikt als glanzende coating voor meubels in de horeca, in interieurontwerp en kunst en als vernis voor fotografie en schilderijen. Liquid Gloss® is niet zomaar een hars. Wat het product nou zo speciaal maakt? We vroegen het aan de bedenker, die het vol passie uit de doeken doet.

Van hobbyproduct tot professioneel gebruik
Eerst een stukje historie. Epoxyhars werd oorspronkelijk voornamelijk gebruikt voor de hobby, bijvoorbeeld door huisvrouwen om foto’s van de kinderen te verfraaien met een coating. Dat moet ook voor professioneel gebruik kunnen, dacht Eyal Reches 20 jaar geleden. De oprichter en directeur van GenesisPD begon te experimenteren met zijn eigen Liquid Gloss® (letterlijk: ‘vloeibare glans’) epoxyhars en een tegel. Hij goot er hars overheen en zag dat het ook op een tegel goed functioneerde als coating en versteviging. Daarna probeerde hij dit met een schilderij. De prachtige, sterke glanslaag bleek een schot in de roos.

Zowel bedrijven als kunstenaars hoorden ervan. Zij zagen wel brood in het verfraaien en verstevigen van hun producten en kunstwerken. De mond-tot-mondreclame begon zijn werk te doen: ondanks weinig budget en promotie kreeg hij opdracht na opdracht binnen.

Inmiddels wordt de Liquid Gloss® van Reches internationaal toegepast in massaproductie, bijvoorbeeld als coating voor tafelbladen. Ook kunstenaars maken dankbaar gebruik van het product van GenesisPD. De gloss is namelijk uitermate geschikt als vernis voor foto’s en schilderijen, maar ook als transparant omhulsel van voorwerpen, het zogeheten casting.

Niet alleen de eindproducten glanzen bijzonder mooi. Ook Reches glimt van trots als hij vertelt over alles wat hij kan maken: “De toepassingen zijn eindeloos . Onze klanten hebben heel uiteenlopende wensen. Daardoor maken we elke dag iets anders. Het meest bijzondere project was het coaten van een aluminium terrazzovloer bij een juwelier in Parijs. Dit moest gemixt worden met de gloss. Het eindresultaat mag er zijn: het project is opgepikt door alle grote designmagazines wereldwijd!”

Liquid Gloss® en GenesisPD: uniek in de branche
De hars van het bedrijf uit Krommenie is een uniek product. Waarom, zul je wellicht denken. Epoxyhars is toch helemaal niet zo uniek? Deze hars wel. Zo is de mengverhouding 1 op 1, is het chemisch arm waardoor er geen afzuiging nodig is én het is geurloos, iets wat je direct merkt als je in de spuitcabine staat of de eindbewerking doet. GenesisPD is het enige bedrijf in Nederland dat epoxyhars op grote schaal verwerkt in allerlei professionele toepassingen.

Een stofvrije cabine
Welk product er ook gecoat moet worden, het moet spiegelglad zijn. Ieder stofje en ieder vuiltje is zichtbaar in de statische epoxyhars. Het is daarom van groot belang dat er stofvrij gewerkt wordt. GenesisPD stelt dan ook zeer hoge eisen aan het productieproces. Gelukkig zijn de specialisten van Wiltec net zo veeleisend, waardoor alleen het allerbeste materiaal geleverd is.

Je merkt het als je in de spuitcabine kijkt. Zo is de vochtigheid altijd laag en de luchtbeweging relaxed. Dit wordt bereikt door een overdruksysteem in de cabine, waardoor stof en vuil geen schijn van kans maken.

De spuiter staat het materiaal te mengen in de mengmachines, waarbij de verhouding 1 op 1 blijft. Daarna schenkt hij het materiaal over in maatbekers en wordt het over het eindproduct gegoten.

Mooi detail: de eindafwerking is nog steeds ambachtelijk. “Het blijft handwerk, want de juiste hoeveelheid Liquid Gloss® wordt met de hand heel zorgvuldig over het eindproduct gegoten en uitgesmeerd. Daarna droogt het langzaam op, dit kan tot 3 maanden in beslag nemen. Maar dan is het ook droog en slijtvast”, vertelt Reches. Dit werk moet heel zorgvuldig gebeuren. “De kwaliteit van de door ons gebruikte materialen is van zeer groot belang, omdat bij onjuiste toepassing het geëpoxeerde eindproduct onherstelbaar beschadigd kan raken.”

Dat er heel accurate, zorgvuldige mensen werken, merk je direct als je de eindproducten ziet en voelt. Supergladde, strakke, prachtig glanzende coatings op schilderijen. De lijnen en kleuren komen er geweldig door naar voren. Een enorm strak, krasvrij barblad. Een kunstige dennenappel volledig in de hars gegoten. Ja, het vakmanschap is 100% aanwezig.

Learning by doing
Behalve coating voor het eindfabrikaat, kan GenesisPD ook alles leveren wat de klant in gedachten heeft. Niets is te gek. “Klanten kunnen het product zelf aanleveren, maar wij kunnen het via onze
partners ook voor hen laten maken, zoals tafels. Door ons netwerk is alles mogelijk”.

Van doen leer je het meest, zo luidt de filosofie van Reches dan ook. “Samen met de klant denken we na over hoe we het beste eindresultaat kunnen bereiken. Wij hebben technisch inzicht, kennis van hoogglanscoating en ervaring, de klant komt met zijn creatieve proces. Daar leren wij ook veel van, en zo bedenken we steeds nieuwe toepassingen en kunnen we altijd topkwaliteit beloven. Eén ding staat vast: de hoge kwaliteit van ons materiaal, ons professionele team, onze creativiteit en veelzijdigheid maken ons de marktleider in coating voor kunst en interieur.”

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 17.30 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: