WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Schoenenspecialist bij een schoenenrek. 3 schoenen op de voorgrond.

Keuzehulp veiligheidsschoenen

Wij maken kiezen eenvoudig

Twijfelt u welke veiligheidsschoenen het beste past in uw situatie? Ontvang na het invullen van enkele korte vragen een advies op maat!
Keuzehulp veiligheidsschoenen

Wiltec werkwijze

Onze oplossingen en diensten

Wiltec levert vooruitgang

Veelgestelde vragen

Antwoord op de meest gestelde vragen over werkschoenen

U komt diverse klasse tegen:

S1 is een schoen met een veiligheidsneus tot 200 joule.

S2 is een schoen met dezelfde kenmerken als een schoen met kwaliteitsklasse S1. Daarbij is de schoen waterafstotend voor ten minste 1 uur. 

S3 is een schoen met dezelfde kenmerken als een schoen met kwaliteitsklasse S1 en S2. Daarbij heeft deze schoen een ondoordringbare tussendoor tegen het intrappen van scherpe objecten. 

S1P is een schoen met dezelfde kenmerken als een schoen met kwaliteitsklasse S3, maar dan zonder de wateraftotendheid. 

SB is een schoen met een veiligheidsneus maar ook met een open hiel, bijvoorbeeld een instapklomp. 


Bij kunststoflaarzen komt u de volgende klasse tegen:

S4 is een laars met een veiligheidsneus

S5 is een laars met een veiligheidsneus én een ondoordringbare tussenzool tegen scherpe objecten. 


Overige klasse zijn:

O1 is een schoen zonder veiligheidsneus, maar wel met een oliebestendige zool, schokabsorptie in de hak en antistatische eigenschappen.

O2 is een schoen met dezelfde kenmerken als een schoen met kwaliteitsklasse O1, maar dan is het bovenwerk wateraftotend.

O3 is een schoen met dezelfde kenmerken als een schoen met kwaliteitsklasse O2, maar dan met een anti penetratiezool.

Welke veiligheidsklasse heeft u nodig? Wanneer u S3 schoenen nodig hebt, zijn dit altijd gesloten schoenen. Tip, om goede werksokken te dragen en 2 paar schoenen aan te schaffen om ze om de dag te wisselen. Wanneer S1 of S1P voldoende is, kunt u een open schoen bestellen. Denk daarbij aan een sandaal of een schoen met gaatjes. Belangrijk om ook hierbij een werksok te dragen.  

 

S3 veiligheidsschoenen zijn waterafstotend en niet waterdicht.  

Een semi-orthopedische veiligheidsschoen is een aangepaste veiligheidsschoen. Dat kan o.a. een zool-/ hakverhoging zijn, ingekorte stalen neus, opgerekte wreef ed. Een orthopedische veiligheidsschoen, is een schoen die helemaal op maat wordt gemaakt.  

Lees verder

Er zijn tegenwoordig verschillende typen veiligheidsschoenen, het is daarbij wel belangrijk om de werkzaamheden goed in kaart te brengen, aangezien niet elk type geschikt is voor alle werkzaamheden. Er zijn o.a. kantoor en sneakermodellen, las- en dakdekkersschoenen, laarzen, sandalen en metaalvrije schoenen. 

Veilig werken met veiligheidsschoenen van Wiltec

Om veilig te kunnen werken zijn goede veiligheidsschoenen nodig. Wiltec biedt een uitgebreid pakket werkschoenen, werksneakers, werklaarzen en werkklompen welke voldoen aan alle eisen uit de praktijk. Naast de juiste normering is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen, comfort, duurzaamheid en goede uitstraling om zodoende de arbeidsveiligheid van u of medewerkers te verhogen. Om er zeker van te zijn dat werkschoenen goed passen biedt Wiltec verschillende pasmogelijkheden aan, want ook wij willen dat uw collega’s er op en top, veilig én comfortabel bij lopen. Wij begrijpen dat het kiezen van goede werkschoenen, welke juiste bescherming biedt in alle werkomstandigheden, een uitdaging kan zijn. Naast diverse normeringen (S1, S1P, S2, S3, S4, S5) kan het zijn dat uw medewerkers beschermd moeten worden tegen externe hittebronnen, gevaarlijke stoffen of water/vuil. Op onze site vindt u diverse informatiepagina's en een handige keuzetool waarin u meer informatie kunt vinden over onze veiligheidsschoenen. Twijfelt u welke veiligheidsschoen past in uw specifieke situatie? Neem dan contact op met één van de specialisten van Wiltec.