WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Persoon met blauw overal en oog-, hand- en gehoorbescherming

Veilig werken met de juiste persoonlijke bescherming

Er zijn veel factoren die van belang zijn bij het kiezen van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Het is daarom niet altijd eenvoudig om de beste PBM te kiezen. Om voor elke afdeling of medewerker, voor alle werkzaamheden en tegen alle risico’s de middelen in huis te hebben, kunt u de specialisten van Wiltec inschakelen. Wij helpen u aan de hand van veiligheids- of productvraagstukken bij de keuze van de juiste producten.

Om er zeker van te zijn dat u iedere medewerker voorziet van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, die de optimale bescherming én comfort bieden, is het aan te bevelen een specialist te raadplegen. Echte specialisten kunnen door de bomen het bos nog zien, zijn altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en hebben veiligheid op één staan.

4-stappenplan: in vier stappen van goed naar beter!
Wilt u de veiligheid van uw medewerkers garanderen? Volg dan het eenvoudige 4-stappenplan. Dit stappenplan zorgt ervoor dat de veiligheid en het comfort worden verhoogd, terwijl de kosten van het PBM-pakket aanzienlijk dalen. Dit betekent meer werkplezier en minder ziekteverzuim!

1. Inventariseren
Wettelijk gezien moeten alle bedrijven een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) hebben opgesteld, waarin risico’s en maatregelen beschreven staan. Een specialist van Wiltec kijkt op locatie graag met u mee hoe en met welke middelen de risico’s beperkt kunnen worden.

2. Testen
Op basis van de RI&E worden geschikte PBM geselecteerd en door de gebruikers getest om te kijken of ze aan de gestelde eisen voldoen. Ruil uw oude PBM in en test de PBM kosteloos voor een week. Ervaar het verschil!

3. Evalueren
Zorgvuldig evalueren van de praktijk testen met de gebruikers. Kom samen met de specialist van Wiltec tot de beste oplossing voor iedere specifieke werksituatie.

4. Implementeren
Implementeer het plan binnen uw organisatie en instrueer medewerkers door middel van een toolboxmeeting/training. Maak gebruik van de jarenlange ervaring van Wiltec en de topkwaliteit van de persoonlijke beschermingsmiddelen die we leveren. Samen verhogen we de veiligheid en verlagen we het ziekteverzuim!

Blijf up-to-date
En daar houdt het niet mee op, want in de meest ideale situatie houdt degene die binnen het bedrijf verantwoordelijk is voor de PBM nauw contact met de specialist. Dit om steeds op de hoogte te blijven van verbeteringen en vernieuwingen in de markt. Het blijft dus altijd raadzaam om de PBM die in gebruik zijn regelmatig kritisch onder de loep te nemen. Veiligheid moet immers altijd up-to-date blijven!

Kostenbesparing
Het besparen op PBM kan uiteindelijk verrassend duur worden. Zeker bij bedrijfsongevallen met letsel. De kosten zijn echter wel degelijk in de hand te houden. Zo is het niet altijd nodig dat een medewerker na elke klus zijn PBM weggooit. Om dat in de hand te houden is de aanschaf van een uitgifte-automaat het overwegen waard. Of de medewerker levert bij de uitgifte van nieuwe PBM de oude, versleten exemplaren in. Ook dat soort zaken kan in het plan vastgelegd worden.