WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
een schoen in een regen van lasvonken

Werkschoenen

Wiltec biedt een breed aanbod werkschoenen welke voldoen aan alle gestelde eisen. Bekijk het volledige assortiment in de webshop.

Naar alle Werkschoenen

Veelgestelde vragen

Antwoord op de meest gestelde vragen over werkschoenen

U komt diverse klasse tegen:

S1 is een schoen met een veiligheidsneus tot 200 joule.

S2 is een schoen met dezelfde kenmerken als een schoen met kwaliteitsklasse S1. Daarbij is de schoen waterafstotend voor ten minste 1 uur. 

S3 is een schoen met dezelfde kenmerken als een schoen met kwaliteitsklasse S1 en S2. Daarbij heeft deze schoen een ondoordringbare tussendoor tegen het intrappen van scherpe objecten. 

S1P is een schoen met dezelfde kenmerken als een schoen met kwaliteitsklasse S3, maar dan zonder de wateraftotendheid. 

SB is een schoen met een veiligheidsneus maar ook met een open hiel, bijvoorbeeld een instapklomp. 


Bij kunststoflaarzen komt u de volgende klasse tegen:

S4 is een laars met een veiligheidsneus

S5 is een laars met een veiligheidsneus én een ondoordringbare tussenzool tegen scherpe objecten. 


Overige klasse zijn:

O1 is een schoen zonder veiligheidsneus, maar wel met een oliebestendige zool, schokabsorptie in de hak en antistatische eigenschappen.

O2 is een schoen met dezelfde kenmerken als een schoen met kwaliteitsklasse O1, maar dan is het bovenwerk wateraftotend.

O3 is een schoen met dezelfde kenmerken als een schoen met kwaliteitsklasse O2, maar dan met een anti penetratiezool.

Welke veiligheidsklasse heeft u nodig? Wanneer u S3 schoenen nodig hebt, zijn dit altijd gesloten schoenen. Tip, om goede werksokken te dragen en 2 paar schoenen aan te schaffen om ze om de dag te wisselen. Wanneer S1 of S1P voldoende is, kunt u een open schoen bestellen. Denk daarbij aan een sandaal of een schoen met gaatjes. Belangrijk om ook hierbij een werksok te dragen.  

 

S3 veiligheidsschoenen zijn waterafstotend en niet waterdicht.  

Een semi-orthopedische veiligheidsschoen is een aangepaste veiligheidsschoen. Dat kan o.a. een zool-/ hakverhoging zijn, ingekorte stalen neus, opgerekte wreef ed. Een orthopedische veiligheidsschoen, is een schoen die helemaal op maat wordt gemaakt.  

Lees verder

Er zijn tegenwoordig verschillende typen veiligheidsschoenen, het is daarbij wel belangrijk om de werkzaamheden goed in kaart te brengen, aangezien niet elk type geschikt is voor alle werkzaamheden. Er zijn o.a. kantoor en sneakermodellen, las- en dakdekkersschoenen, laarzen, sandalen en metaalvrije schoenen.