WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Hart met de vijf stappen vitaal en veilig werken

Vitaal en veilig werken

Vitaal en veilig werken is van groot belang. Hierdoor verlaagt u ziekteverzuim en verhoogt u de productiviteit en tevredenheid onder uw medewerkers. Wiltec gaat uit van vijf pijlers die daarbij kunnen helpen: product & advies, gegarandeerde beschikbaarheid, keuring & onderhoud, informeren & trainen en bewustwording & mindset. Het op orde brengen van deze basispijlers zorgt voor vitale medewerkers, dringt ziekteverzuim terug en vergroot de veiligheid van uw medewerkers. Dat gaat u toch ook aan het hart?
Twee veiligheidskundige in overhemden met veiligheidshelm in de hand

Product & advies

Welke producten heeft u nodig om veiliger te werken? De specialisten van Wiltec helpen u graag met dit soort vraagstukken. Door proactief, deskundig advies en een innovatief productpakket conform geldende EN-normen verhoogt u de veiligheid en werkcomfort.
Uitgifte automaat voor kleding en PBM

Beschikbaarheid gegarandeerd

Medewerkers moeten altijd toegang hebben tot de juiste kleding en PBM. Wiltec biedt meerdere oplossingen om beschikbaarheid te garanderen. Beheer en bestel met Wiltec Online 24/7 kleding en PBM. PBM en kleding zijn ook eenvoudig te beheren en beschikbaar te stellen met een uitgifte-automaat.
Lees hier alles over Wiltec Online
Man met veiligheidsbril en helm kijkend naar boven

Keuring & onderhoud

Bij bepaalde werkzaamheden dient uw kleding en PBM te voldoen aan de gestelde normeringen. De specialisten van Wiltec zorgen dat het gewenste en gecertificeerde kledingpakket ook voldoet aan alle eisen op het gebied van veiligheid. Daarnaast heeft Wiltec een eigen service- en reparatiedienst voor PBM, zodat u altijd veilig aan het werk kunt.
Twee mannen werkend en vastgebonden aan veiligheidskabels

Informeren & trainen

Door vakmensen de juiste handvaten te bieden, worden producten altijd juist ingezet. Specialisten van Wiltec verzorgen trainingen op locatie of op afstand waarin ins & outs en tips & tricks worden gedeeld. Zo kunt u producten optimaal inzetten en behaalt u het beste resultaat.
Diverse Veilig Thuis artikelen

Bewustwording & mindset

Het is van belang dat kleding en PBM daadwerkelijk én op de juiste manier worden gedragen. De specialisten van Wiltec kunnen hierover adviseren, zodat veiligheidsrisico’s beperkt worden. Minder risico, minder ongelukken, duurzame inzetbaarheid van medewerkers en iedereen aan het einde van de dag weer veilig thuis!
Lees verder

Veel voorkomende gevaren

Veilig werken heeft u zelf in de hand

 • Man met helmcombinatie (helm en ookkappen) en valharnas aan

  Oog voor gehoor

  Plotseling harde geluiden of langdurige blootstelling aan hoge dB kan onomkeerbare gehoorschade veroorzaken. Beperk de risico’s met de juiste gehoorbescherming.

 • Man met valharnas op hoogte

  Veilig op hoogte

  Het gevaar is na een val nog niet geweken, ook al heeft u valbeveiliging aan. Voorkom met de juiste beveiliging stagnatie van de bloeddoorstroming in ledematen.

 • Man met helmcombinatie en verhoogde zichtbaarheidskleding

  Verhoogde alertheid

  Betere zichtbaarheid en gehoorbescherming die schadelijk geluid dempt, maar alarmsignalen doorlaat kunnen ernstige ongevallen door een vallend object of aanrijding voorkomen.

 • Man met chemisch beschermend pak en adembescherming hanteert een blauw vat

  Veilig werken met verraderlijke stoffen

  Chemische vloeistoffen en schadelijke stofdeeltjes in de lucht kunnen (in)direct grote gevolgen voor de gezondheid hebben wanneer u geen geschikte bescherming draagt.

 • Handschoenen en schaar die een ijzeren plaat doorknipt

  Minder handongevallen

  1 op de 4 bedrijfsongevallen betreft handletsel. Dit kan voorkomen worden door het gebruik van de juiste handschoenen.

 • Man met helm in hand veegt zweet van zijn voorhoofd

  Hitteproof

  Behoud gezonde werkomstandigheden, ook bij extreme temperaturen. Door het dragen van speciale kleding en PBM blijven comfort en productiviteit hoog.

Foto van een man gekleed in diverse PBM artikelen zoals: gele helm, gele koptelefoon, handschoenen, veiligheidsbril en veiligheidsjas

Onze specialisten

geven advies op maat

Wilt u altijd veilig aan het werk en gezond weer naar huis? Onze specialisten denken graag met u mee!
Afspraak maken