WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Veilig thuis kit met diverse PBM

Minder ongevallen door hetVerhogen van het veiligheidsbewustzijn

De juiste persoonlijke beschermingsmiddelen uitkiezen is stap 1. Zorgen dat deze ook op de juiste manier worden gebruikt is iets heel anders. Maar zonder dit te waarborgen heeft u alleen op papier de veiligheid gewaarborgd. Om u zo goed mogelijk te ondersteunen in het vergroten van het veiligheidsbewustzijn biedt Wiltec u meerdere handvatten aan.

Niets zo verwarrend als wildgroei in het assortiment. We komen bedrijven tegen waar wel 28 verschillende soorten handschoenen over de werkvloer dwalen! Bij veel klanten hebben we het aantal verschillende typen van een product dan ook drastisch kunnen verlagen. Naast inkoopvoordeel zorgt dit ook voor een stuk meer duidelijkheid voor de gebruikers van de producten. Aanvullend kunnen we middels communicatie-uitingen op de werkvloer zorgen dat direct duidelijk is welk type product, wanneer nodig is. Zo voorkomen we samen dat uw chemiehandschoenen worden ingezet bij werkzaamheden waar een snijbestendige handschoen nodig is en andersom.

Verantwoordelijkheidsgevoel
Als werkgever bent u wettelijk aansprakelijk bij een ongeval. De verantwoordelijkheid die u voelt komt niet altijd overeen met het verantwoordelijkheidsgevoel dat op de werkvloer heerst. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar hoge werkdruk en automatisme zorgen ervoor dat de risico's gemakkelijk genegeerd worden. Met onze customised ‘welkom thuis box’ spreken we uw collega's op persoonlijk niveau aan en werken we aan de intrinsieke motivatie om veilig te werken.

Training op gebruik
Sommige producten vragen wat meer uitleg om juist gebruik te garanderen. Denk hierbij met name aan adembescherming en valbeveiliging. Een fout kan hier dodelijke gevolgen hebben. Iets wat we natuurlijk allemaal graag willen voorkomen. Daarom kunnen wij trainingen op locatie faciliteren. Zo dekken we samen de risico's zo goed mogelijk af.


Terug naar boven