WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Twee mannen met helmcombinatie (helm en gehoorkappen) en veiligheidskleding

Oog voor gehoor

Plotseling harde geluiden of langdurige blootstelling aan hoge dB kan onomkeerbare gehoorschade veroorzaken. Beperk de risico’s met de juiste gehoorbescherming.

Download de whitepaper
Logo Europees agentschap voor veiligheid en gezondheid op werk en vlag EU

De feiten

Uit gegevens van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk blijkt dat lawaaidoofheid de meest voorkomende medische beroepsaandoening in de EU is. Volgens de EU-OSHA wordt een derde van de werknemers in Europa blootgesteld aan potentieel gevaarlijke geluidsniveaus.
Gehoorkap met vlag Europese unie

De regelgeving

Werkgevers zijn volgens de Richtlijn inzake fysische agentia (lawaai) 2003/10/ EC verplicht geschikte gehoorbeschermers te verstrekken en medewerkers te informeren over de schadelijke effecten van lawaai. Ook kan een gehoorbeschermingsprogramma een eis zijn, dat kan bestaan uit algemeen gezondheidstoezicht en audiometrische controles.
Otoplastieken set en afbeelding van gehoormeting

De uitdagingen

Bescherm het gehoor met een op maat gesneden, alomvattende benadering van de uitdagingen van gehoorbescherming. Het implementeren van een oplossing die écht een verschil maakt, begint met het begrijpen van de gevaren, de regelgeving en de factoren die van invloed zijn op de bescherming.
Oordoppen en medewerker die zijn oren afdekt met z'n handen

De werkelijkheid

Werknemers kunnen op verschillende momenten en in verschillende ruimtes van hetzelfde bedrijf te maken krijgen met tal van geluidsniveaus. Herhaalde blootstelling aan harde geluiden, hoger dan 85 dB(A), kan permanent gehoorverlies en tinnitus veroorzaken. Andere gezondheidseffecten zijn stress, angst, hoge bloeddruk, slaapstoornissen en vermoeidheid.
Drie personen met gehoorkappen om en een voorbeeld van oordoppen groen

Omgevingsbewustzijn

Door verschillende taken, uiteenlopende werktijden en afwisselend drukke en lawaaiige werkplekken hebben werknemers uiteenlopende behoeften omtrent gehoorbescherming. Ze moeten zich bewust zijn van hun omgeving, kunnen communiceren met hun collega’s en ook te allen tijde beschermd blijven. Door gebruik van gehoorbescherming kunnen nieuwe gevaren ontstaan.
Zwarte 3M gehoorkap

De juiste keuze

Voldoet traditionele gehoorbescherming of moeten uw werknemers omgevingsgeluiden kunnen waarnemen en zich verstaanbaar kunnen maken zonder in te leveren op goede gehoorbescherming? Kies voor een traditionele gehoorbeschermer met normale bescherming of situational awareness, of kies voor een gehoorbeschermer met niveau-afhankelijke werking.
3M™ Protac™ III gehoorkap en 3M logo

3M™ Protac™ III gehoorkap

Gehoorbescherming met niveauafhankelijke werking voor het horen van omgevingsgeluid. Communiceren met collega’s dichtbij en tegelijkertijd heeft u het vermogen om waarschuwingsgeluiden of naderende voertuigen te horen.
Bekijk in de webshop
Foto van een man gekleed in een netjes pak die de uitstraling heeft van een accountmanager met een witte helm op

Onze specialisten

geven advies op maat

Wilt u veilig en beschermd werken maar twijfelt u welke oplossingen in uw situatie passend zijn? Onze specialisten denken graag met u mee!
Bel +31(0)413 24 44 44
Keuzehulp gehoorbescherming