Top
 
Contact

Duurzaam & MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een actueel thema dat bij veel bedrijven een grote rol speelt. Zo ook bij Wiltec. Wiltec denkt na over de effecten die de bedrijfsactiviteiten hebben op mens en milieu. MVO is dan ook een vanzelfsprekend onderdeel van de bedrijfsvoering.

Wij helpen ook u daar graag bij. Voor bouwbedrijven hebben we een selectie gemaakt van producten die het werkcomfort van uw medewerkers én de veiligheid verhogen. Daarover leest u hier meer.

Milieu (omgeving)
Een bewust milieubeleid is onderdeel van de bedrijfsvoering van Wiltec. Om dit te concretiseren, wordt deze ambitie vertaald naar jaarlijkse doelstellingen. Hierbij wordt er gewerkt met een in eigen huis ontwikkeld milieu-management-systeem, dat gecertificeerd is conform ISO 14001. Bij het nemen van alle interne maatregelen staat bronbestrijding voorop.

In 2019 heeft Wiltec 4.000 zonnepanelen laten plaatsen, waarmee Wiltec volledig zelfvoorzienend is in de elektriciteitsbehoefte. Daarnaast is alle verlichting in het pand vervangen door energiezuinige LED-verlichting.

GroenBezorgen
Sinds eind 2018 werkt Wiltec samen met GroenBezorgen. Met waterdichte rugzakken en vrachtfietsen verzorgen zij dagelijkse, terugkerende ritten, maar ook incidenteel vervoer. De fiets brengt hen snel en duurzaam van A naar B. Meer weten over GroenBezorgen? Bekijk de video!

Producten en diensten
In de selectie van leveranciers en producenten worden verschillende overwegingen van maatschappelijk belang meegenomen. Zo werken wij uitsluitend met leveranciers die expliciet bevestigen geen gebruik te maken van kinderarbeid; en tevens goede maatregelen treffen om op een zo’n milieuvriendelijk mogelijk wijze te produceren. Wiltec koopt 70% van alle beroepskleding in bij FairWear deelnemers, zoals het eigen merk QW3, HAVEP, Tricorp en Fristads.

Circulaire bedrijfskleding
Wiltec is mede-oprichter van ‘The Dutch Circular Workwear Association’. Samen met onder andere Dutch Awearness, HAVEP en Tricorp Workwear werkt Wiltec om de verkoop van duurzame beroepskleding te stimuleren. Kleding die een klant niet meer nodig heeft, komt via Wiltec terug bij de fabrikant. Deze recyclet deze stoffen om nieuwe kleding te maken. Dit kan 8 tot 10 keer herhaald worden, waarna er van de voor kleding niet meer bruikbare stoffen bekleding voor van park- en tuinbanken gemaakt wordt. Meer hierover en over onze verdere duurzame inspanningen, vindt u hier in een interview met directeur Bart Zegers.

Maatschappij
Wiltec ondersteunt diverse initiatieven op maatschappelijk gebied. Denk hierbij aan de sponsoring van sportverenigingen, verenigingsinitiatieven of charitatieve instellingen. Daarnaast ondersteunt Wiltec diverse specifieke projecten en verschillende lokale- en nationale evenementen. Alle aanvragen worden zorgvuldig in behandeling genomen en aan het geldende beleid en budget getoetst.

Kwaliteitsborging
Om de kwaliteit van door Wiltec geleverde producten en diensten te onderstrepen en te waarborgen; heeft Wiltec diverse kwaliteitscertificaten (waaronder VCA) en is Wiltec lid van verschillende brancheverenigingen. Een overzicht van alle certificeringen kunt u hier bekijken.

Bedrijfsethiek
Binnen de Wiltec organisatie gelden specifieke richtlijnen voor het omgaan met medewerkers, klanten, leveranciers en overige instanties en organisaties. In een intern handboek zijn hiervoor specifieke kaders opgesteld. Van medewerkers wordt dan ook altijd verwacht dat zij op de hoogte zijn van deze richtlijnen en deze naleven.

Personeelsbeleid
Wiltec hecht veel waarde aan een goed personeelsbeleid. Onze gedachte is dan ook dat wij alle medewerkers zo veel mogelijk moeten stimuleren om het takenpakket goed uit te voeren; maar ook voldoende kansen moeten bieden voor opleiding en ontwikkeling / doorgroeien. Daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan de gezondheid en welzijn van de medewerkers, met het Wiltec Gezondheidsplan.

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06-54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 08.00 tot 17.30 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Technische dienst

Technische Dienst Verfspuitapparatuur:

0413-24 44 67

Technische Dienst Spuitcabines:

0413-24 44 30

Technische Dienst PBM:

0413-24 44 80

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06-54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: