WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering

Materiaal en goed personeel is schaars en grondstof- en transportkosten rijzen de pan uit. De concurrentie is moordend en klanten zijn veeleisend. Marges staan onder druk en de productiekwaliteit moet daarom altijd boven verwachting zijn. Evenals het logistieke proces. Dat vergt een nieuwe kijk op werkwijzen en het gebruik van apparatuur en materialen. Het op kosten besparen kan zorgen voor een beter rendement, terwijl de kwaliteit hoog blijft.


Kostenbesparing door producten met een langere standtijd
Productiestilstand zorgt voor oplopende kosten en extra druk op het behalen van deadlines. Deze harde deadlines en levertijden oefenen druk uit op het proces. Kies voor producten (van filters tot schuurschijven en handschoenen) met een langere standtijd, zodat op inkoop- en (chemisch)afvalkosten bespaard wordt, of zorg dat een tweede lijn het productieproces kan ondervangen.

Minder energieverbruik door bezuinigende apparaten en aanpassingen
Daarnaast zijn er diverse manieren om op energie, en dus kosten, te besparen. Elektrische applicatiepompen, zoals de Graco E-King worden direct op het stroomnet aangesloten, waardoor u brandstofkosten reduceert. Daarnaast verbruikt u minder lucht waardoor u bespaart op luchtverbruik. Ook met energie bezuinigende aanpassingen aan een spuitcabine, zoals een warmte-terugwininstallatie kunt u besparen. Omdat lucht hergebruikt wordt, wordt minder energie verbruikt om warmte te winnen.

Een beter resultaat door de juiste verfspuittechniek bij iedere klus
De juiste methode van spuiten zorgt voor een kwaliteitsverbetering van het spuitbeeld, terwijl de tijdsbelasting minder wordt. Er zijn veel verschillende technieken; wanneer gebruikt u welke techniek? De specialisten van Wiltec kunnen hierbij helpen. Door trainingen te verzorgen over de verschillende technieken, wordt de keuze versimpeld en behaalt u het beste resultaat.

Leasemaat maakt flexibel produceren mogelijk
Als duidelijk is wat ervoor nodig is om in te kunnen spelen op maatwerk, is het zaak daarvoor de juiste producten en apparatuur te hebben. Wiltec heeft een assortiment dat inspeelt op flexibel produceren, zoals op maat gesneden filtratie, spuitkasten van elk gewenst formaat of spuitmateriaal afgestemd op het te verspuiten materiaal. Even geen ruimte om te investeren in nieuwe apparatuur? Met LeaseMaat is het mogelijk apparatuur te leasen. Een grote investering wordt op deze manier gespreid. Is een bepaalde pomp voor slechts een korte periode nodig of voor een bepaalde productieserie? LeaseMaat kan daar eveneens in voorzien, zodat flexibiliteit gegarandeerd kan worden.

Het beste eindresultaat door trainingen en opleidingen
Zowel ervaren als onervaren krachten kunnen door een (te) hoge werkdruk fouten maken die ten kosten gaan van de beoogde kwaliteit. Door vakmensen de juiste handvaten te bieden, kunnen zij efficiënter werken. De Wiltec Spray Support Academy kan hierbij helpen. Specialisten van Wiltec geven ins & outs op het gebied van onder meer spuitapparatuur, zodat medewerkers hun werk beter en sneller kunnen uitvoeren. Daarnaast worden tips & tricks gedeeld en wordt verder ingegaan op bepaalde technieken, waardoor een nóg beter resultaat bereikt kan worden in een kortere tijd.Terug naar boven