WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering

Het tekort aan gemotiveerde vakmensen kan grote gevolgen hebben. Bedrijven moeten genoegen nemen met minder ervaren personeel, meer gedaan krijgen met minder mensen en ervoor zorgdragen dat vakmensen niet thuis komen te zitten. Veilig en comfortabel werken moet geen privilege zijn, maar een basisvereiste. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar door het gebruik van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen verkleint het risico op een bedrijfsongeval, waardoor ziekteverzuim daalt.Oogbescherming
Wiltec heeft voor het aanmeten van een veiligheidsbril of beeldschermbril op sterkte een professionele partner die al jarenlang ervaring heeft in de optiek wereld: Hans Anders Zakelijk. Aanmeten kan op locatie of bij de opticien zelf. Hierdoor zijn uw medewerkers met behulp van deskundig advies eenvoudig en snel voorzien van de juiste bril en zijn hun ogen goed beschermd.

Gehoorbescherming
Ook gehoorbescherming is van groot belang. Mensen die dagelijks in een omgeving met lawaai werken, weten hoe belangrijk het gebruik van gehoorbescherming is. Vooral omdat gehoorbeschadiging onomkeerbaar is. Gehoorbescherming op maat (ook wel otoplastieken) wordt door veel mensen als het meest comfortabel en veilig ervaren. Wiltec regelt otoplastieken, die de gehele dag comfortabel gedragen kunnen worden. Tevens verzorgen onze specialisten trainingen over het gebruik van gehoorbescherming en de risico’s van werken in lawaaierige omgevingen. Hiermee ondersteunen we u in het vergroten van het veiligheidsbewustzijn.

(Semi)orthopedisch schoeisel
Een groot deel van werkend Nederland heeft aangepast schoeisel nodig. Vaak is een kleine aanpassing al voldoende. Als een aanpassing aan uw schoenen of steunzolen niet voldoende is om de klachten te verminderen, dan kunnen semi-orthopedische schoenen uitkomst bieden. Wiltec kan, in samenwerking met onze partner Livit, zorgen dat uw medewerkers gegarandeerd veilig en verantwoord kunnen werken. Ook wanneer aangepaste veiligheidsschoenen vereist zijn.

Veiligheidsbewustzijn vergroten
De juiste persoonlijke beschermingsproducten uitkiezen is stap 1. Zorgen dat deze ook op de juiste manier worden gebruikt is weer iets heel anders. Maar zonder dit te waarborgen heeft u alleen op papier de veiligheid gewaarborgd. Door vakmensen de juiste handvaten te bieden, kunnen zij efficiënter en veiliger werken.
Wiltec kan middels communicatie-uitingen op de werkvloer zorgen dat direct duidelijk is welk type product, wanneer nodig is. Zo voorkomen we samen dat bijvoorbeeld uw chemiehandschoen worden ingezet bij werkzaamheden waar een snijbestendige handschoen nodig is en andersom.
Sommige producten vragen wat meer uitleg om juist gebruik te garanderen. Denk hierbij aan adembescherming en valbeveiliging. Een fout kan hier dodelijke gevolgen hebben. Iets wat we natuurlijk allemaal graag willen voorkomen. Daarom kan Wiltec trainingen op locatie faciliteren. Zo dekken we samen de risico's zo goed mogelijk af.

Duurzame inzetbaarheid van arbeidskrachten
Door krapte op de arbeidsmarkt is het van belang medewerkers aan je te binden. Werkgeluk en duurzame inzetbaar spelen daar een grote rol in. Voorkom stress, ongevallen, ziekteverzuim en verloop. Zorg dat medewerkers trots, tevreden en gezond zijn en blijven. Behoud van gemotiveerd personeel is cruciaal, want vakmensen zijn goud waard! Het juiste kleding- en PBM-pakket zorgt naast een stijlvolle en uniforme uitstraling ook voor tevreden medewerkers. Trotse medewerkers zelfs! Schaf kleding en PBM aan die uw medewerkers niet moéten, maar willen dragen! Een comfortboost of een volledig nieuw kleding/PBM-pakket kan de oplossing zijn. Klinkt een nieuw kledingpakket als een hoofdpijndossier? Wij nemen u dit proces graag uit handen! Van ontwerp tot draagcomfort en van aanmeten tot uitleveren.Terug naar boven