WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering

Het tekort aan gemotiveerde vakmensen kan grote gevolgen hebben voor bedrijven in de automotive en zwaarvervoer. Bedrijven moeten genoegen nemen met minder ervaren personeel, meer gedaan krijgen met minder mensen en ervoor zorgdragen dat vakmensen niet thuis komen te zitten. Processen vereenvoudigen, waardoor beschikbare arbeidscapaciteit efficiënt ingezet kan worden, helpt druk op medewerkers te verlagen.Vergemakkelijk het schuurproces en bespaar kostbare tijd
Een oplossing voor het tekort aan arbeidskrachten kan het vereenvoudigen van processen zijn. Door het optimaliseren van werkprocessen kan een tijdsbesparing gerealiseerd worden. Er kan dan meer werk verzet worden in minder tijd. Zo kan het Norton kleursysteem het schuurproces vergemakkelijken. Door de kleurcodering voor de verschillende toepassingen is het benodigde type schuurschijf makkelijk te selecteren. Met als resultaat minder fouten en minder tijdsverlies.

Bespaar arbeidskosten, materiaalkosten en tijd door modulair te wisselen
Ook door filters modulair te wisselen kan een tijdsbesparing worden bewerkstelligd. Het filter verzadigt in de diepte en niet aan het oppervlak met als resultaat een uitzonderlijk lange standtijd. De productielijn staat hierdoor minder lang stil. Het verwisselen wordt eveneens eenvoudiger door de kant-en-klare aanlevering; een persoon kan het werk doen van twee personen. U bespaart niet alleen tijd, maar ook op arbeidskosten én materiaalkosten.

Hogere productiecapaciteit door 2K installatie
Door bij aanschaf van een pompsysteem te kiezen voor een twee-componenteninstallatie in plaats van een één-componenteninstallatie, is een tijdsbesparing te realiseren doordat geen arbeid nodig is voor het vermengen van het product. De mengverhouding wordt continu bewaakt waardoor eveneens bespaard wordt op afvalmateriaal en spoelmiddelen. Het productieproces ligt minder vaak stil door minder storingen en dat zorgt ervoor dat de productiecapaciteit wordt verhoogd.

Minder onderhoud, stilstand en fouten
Bij de keuze voor een elektrische airless spuittoestel, zoals de Graco E-King, valt onderhoud vele malen lager uit ten opzichte van lucht aangedreven pompen. Dit betekent minder stilstand door storingen of onvoorziene calamiteiten. De motor van de E-King is daarbij nagenoeg onderhoudsvrij. De installatie is eenvoudig waardoor fouten tijdens het gebruik tot een minimum worden beperkt.

Duurzame inzetbaarheid van arbeidskrachten
Zorg er daarnaast voor dat medewerkers niet thuis komen te zitten. Niet alleen de werkdruk kan daar debet aan zijn, ook de veiligheid op de werkvloer speelt een rol. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar door het gebruik van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals comfortabele snijbestendige handschoenen of adembescherming, verkleint het risico op een bedrijfsongeval. Ook de juiste veiligheidsschoenen en kleding kan ervoor zorgen dat ziekteverzuim daalt. De specialisten van Wiltec kunnen een organisatiescan uitvoeren en analyseren hoe medewerkers nog duurzamer kunnen werken. Voorkom stress, ongevallen, ziekteverzuim en verloop. Behoud van gemotiveerd personeel is cruciaal, want vakmensen zijn goud waard!

Efficiënter werken door de juiste trainingen en opleidingen
Zowel ervaren als onervaren krachten kunnen door een (te) hoge werkdruk fouten maken die ten kosten gaan van de beoogde kwaliteit. Door vakmensen de juiste handvaten te bieden, kunnen zij efficiënter werken. De Wiltec Spray Support Academy kan hierbij helpen. Specialisten van Wiltec geven ins & outs op het gebied van onder meer spuitapparatuur, zodat medewerkers hun werk beter en sneller kunnen uitvoeren. Daarnaast worden tips & tricks gedeeld en wordt verder ingegaan op bepaalde technieken, waardoor een nóg beter resultaat bereikt kan worden in een kortere tijd.

 
Terug naar boven