WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Foto van een man gekleed in diverse PBM artikelen zoals: gele helm, gele koptelefoon, handschoenen, veiligheidsbril en veiligheidsjas

Adembescherming

Wiltec heeft niet alleen een breed assortiment adembescherming, maar beschikt over de juiste kennis om u te voorzien van een advies op maat.

Naar alle adembescherming
Man met CleanAir Ready 2 Work in een spuiterij

Fris van start

én energiek naar huis?

Stap nú over op de CleanAIR Ready 2 Work! En ervaar adembescherming met een sublieme luchtzuivering, perfecte bescherming en een uitstekende pasvorm en comfort.
PBM adviseur voor want met PBM's. PBM artikelen op voorgrond uitgelicht.

Keuzehulp adembescherming

Wij maken kiezen eenvoudig

Twijfelt u welke adembescherming het beste past in uw situatie? Ontvang na het invullen van enkele korte vragen een advies op maat!
Keuzehulp adembescherming

Veelgestelde vragen

Jullie meest gestelde vragen over adembescherming

Er zijn verschillende soorten filters beschikbaar voor adembescherming, waaronder filters voor stof, dampen, gassen en combinatiefilters. Het type filter dat nodig is, hangt af van het type gevaarlijke stof in de lucht en de concentratie daarvan. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant om het juiste filter te selecteren.
Filters voor adembescherming zijn vaak gekleurd om aan te geven welk type gevaarlijke stoffen ze kunnen filteren. De kleurcodering kan variëren afhankelijk van de fabrikant, maar er zijn algemene richtlijnen. Bijvoorbeeld: roze filters zijn geschikt voor stofdeeltjes en roodbruine filters zijn geschikt voor organische dampen. Raadpleeg altijd het datasheet van het product of neem contact op met één van onze specialisten.
De levensduur van filters voor adembescherming varieert afhankelijk van het type filter, de omgevingsomstandigheden en de concentratie van de gevaarlijke stoffen in de lucht. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant om te weten hoelang de filter meegaat.
FFP (Filtering Face Piece) maskers zijn ontworpen om de lucht te filteren die wordt ingeademd en zijn verkrijgbaar in verschillende klassen: FFP1, FFP2 en FFP3. FFP1 maskers filteren minstens 80% van de deeltjes in de lucht, FFP2 maskers filteren minstens 94% en FFP3 maskers filteren minstens 99%. Hoe hoger de beschermingsklasse, hoe beter de bescherming.
Door de baard en/of stoppels sluit het masker niet goed aan op het gezicht waardoor zeer kleine vervuilingen via de rand naar binnen kunnen komen wanneer er ingeademd wordt (weg van de minste weerstand). Mensen met een baard kunnen het beste een aanblaassysteem of een perslucht beschermingsmiddel dragen. Door de enorme hoeveelheid lucht die in het masker wordt geblazen ontstaat een dusdanig grote overdruk dat het bijna onmogelijk is dat er vervuiling via de rand van het masker naar binnen kan.
Bij verzadiging zal de gebruiker de verontreiniging door reuk of smaak waarnemen, de filter moet dan onmiddellijk vervangen worden. Voorwaarde hierbij is dat de doorslagconcentratie die door reuk waarneembaar is dus, onder de grenswaarde ligt. Wanneer men het product niet kan ruiken of proeven, mag men dus in geen geval gasfilters gebruiken.
Adembescherming moet worden opgeslagen in een droge, schone en afgesloten omgeving. Bewaar het in de originele verpakking en zorg ervoor dat het masker niet beschadigd raakt. Het is belangrijk om regelmatig de houdbaarheidsdatum te controleren en filters te vervangen indien nodig.

Goede adembescherming vindt u bij Wiltec

Adembescherming wordt in veel werkomgevingen gebruikt en is één van de belangrijkste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) om te dragen. Daarom biedt Wiltec een uitgebreid pakket adembescherming, zodat u veilig kunt werken in alle werkomstandigheden. Het inademen van vervuilde lucht doet namelijk niet direct pijn, maar kan wel levensbedreigend zijn. Goede ademhalingsbescherming maakt dat u geen schadelijke stoffen inademt en voorkomt vergiftiging. Wiltec biedt een breed assortiment adembescherming, zoals afhankelijke ademhalingssystemen, halfgelaatsmaskers, stofmaskers en volgelaatsmaskers van topmerken als Dräger, Honeywell, 3M, en Moldex. Twijfelt u welke PBM het beste passen in uw specifieke werksituatie? Neem dan contact op met een van de specialisten van Wiltec. Wiltec beschikt over de juiste kennis om u ten alle tijden te voorzien van een advies op maat.