WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Foto van een man gekleed in diverse PBM artikelen zoals: gele helm, gele koptelefoon, handschoenen, veiligheidsbril en veiligheidsjas

Adembescherming

Wiltec heeft niet alleen een breed assortiment adembescherming, maar beschikt over de juiste kennis om u te voorzien van een advies op maat.

Naar alle adembescherming
PBM adviseur voor want met PBM's. PBM artikelen op voorgrond uitgelicht.

Keuzehulp adembescherming

Wij maken kiezen eenvoudig

Twijfelt u welke adembescherming het beste past in uw situatie? Ontvang na het invullen van enkele korte vragen een advies op maat!
Keuzehulp adembescherming

Veelgestelde vragen

Jullie meest gestelde vragen over adembescherming

Filtering Facepiece Particles, oftewel een stofmasker. Deze codering moet op elke stofmasker staan. Dit volgt met een 1,2 of 3.
Nee, dit is niet hetzelfde. FFP2 is een codering die wordt gebruikt voor stofmaskers. De codering P2 wordt alleen gebruikt op kwart-, half-, of volgelaatsmasker. P2-stoffilters zijn inzetbaar tegen schadelijk fijnstof.
U kunt zich natuurlijk voorstellen dat er in een stofmasker warmte en vocht wordt opgebouwd. Met een uitademventiel wordt de warme en vochtige lucht beter afgevoerd en resulteert daarom in een hoger comfort en geeft ook een langere levensduur.
Door middel van MSDS / veiligheidsbladen en eventueel aanvullende concentratiemetingen kan het juiste filter bepaald worden. Ademluchtfilters zijn ingedeeld volgens een kleur/letter/cijfer combinatie waarmee het filter makkelijk te herkennen is. Met de kleur en letter wordt het type filter aangegeven. Met de cijfers 1, 2 en 3 wordt de capaciteit van het filter aangeduid. Let wel op: er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Laat u informeren door een adembeschermingsspecialist.
Door de baard en/of stoppels sluit het masker niet goed aan op het gezicht waardoor zeer kleine vervuilingen via de rand naar binnen kunnen komen wanneer er ingeademd wordt (weg van de minste weerstand). Mensen met een baard kunnen het beste een aanblaassysteem of een perslucht beschermingsmiddel dragen. Door de enorme hoeveelheid lucht die in het masker wordt geblazen ontstaat een dusdanig grote overdruk dat het bijna onmogelijk is dat er vervuiling via de rand van het masker naar binnen kan.
Bij verzadiging zal de gebruiker de verontreiniging door reuk of smaak waarnemen, de filter moet dan onmiddellijk vervangen worden. Voorwaarde hierbij is dat de doorslagconcentratie die door reuk waarneembaar is dus, onder de grenswaarde ligt. Wanneer men het product niet kan ruiken of proeven, mag men dus in geen geval gasfilters gebruiken.

Goede adembescherming vindt u bij Wiltec

Adembescherming wordt in veel werkomgevingen gebruikt en is één van de belangrijkste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) om te dragen. Daarom biedt Wiltec een uitgebreid pakket adembescherming, zodat u veilig kunt werken in alle werkomstandigheden. Het inademen van vervuilde lucht doet namelijk niet direct pijn, maar kan wel levensbedreigend zijn. Goede ademhalingsbescherming maakt dat u geen schadelijke stoffen inademt en voorkomt vergiftiging. Wiltec biedt een breed assortiment adembescherming, zoals afhankelijke ademhalingssystemen, halfgelaatsmaskers, stofmaskers en volgelaatsmaskers van topmerken als Dräger, Honeywell, 3M, en Moldex. Twijfelt u welke PBM het beste passen in uw specifieke werksituatie? Neem dan contact op met een van de specialisten van Wiltec. Wiltec beschikt over de juiste kennis om u ten alle tijden te voorzien van een advies op maat.