WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Vergadertafel en vergaderstoelen gemaakt van gerecyclede pet flessen

Duurzaam & Circulair

Duurzaam en circulair ondernemen is voor Wiltec van groot belang. We zijn én voelen ons verantwoordelijk. Onder andere met de inrichting van ons eigen pand willen we bijdragen aan een schoner milieu. In deze vergaderruimte is daarom gekozen voor Plastic Whale by Vepa meubilair.

Linkse bol plastic in water, middelste bol een boot met mensen dat plastic uit het water vissen, rechtse bol team van 6 personen met plastic om hen heen

Plastic Whale by Vepa

Stop talking. Let’s start doing! Vanuit deze gedachte komen Vepa en Plastic Whale samen in actie tegen het plasticprobleem. Plastic Whale by Vepa is circulair kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams grachtenplastic. Plastic Whale zorgt voor de belangrijkste grondstof: de PET-flessen en Vepa voor de ontwikkeling en productie van deze circulaire meubellijn.
Bekijk de video
Foto van een tafel met houten onderstel

Whale Boardroom Table

De boardroomtafel is geïnspireerd op een walvis aan het wateroppervlak, met zijn opvallende blaasgat en grafische lijnen. De robuuste poten van PEFC™-eikenhout doen denken aan de botstructuur van de walvis. Het tafelblad is afgewerkt met PET-vilt, dat is verwarmd en geperst. Ook de binnenkant van het blad is gemaakt van gerecyclede PET-flessen.
Meer productinfo & opties
Foto van 2 stoelen met grijze stof, houte zijkanten en een rvs onderstel

Whale Tail Chair

De vorm van de stoel weerspiegelt de bekende, majestueuze, staart van de walvis. De rugleuning van de stoel is gemaakt van 67 gerecyclede PET-flessen. Ook het onderstel is gemaakt van gerecycled materiaal; geperst staalafval. De Whale Tail Chair is verkrijgbaar in twee varianten: een stoel met houten poten of een stoel met een metalen draadframe.
Meer productinfo & opties
Foto van plastic in water en tien lampen in verschillende formaten bekleed met grijze stof

Whale Barnacle Lamp

De Barnacle lampen zijn geïnspireerd op kleine schelpdiertjes, zeepokken, die zich vastzetten op de huid van de walvis. Voor deze configuratielampen worden 100 PET-flessen hergebruikt, die worden schoongemaakt, vershredderd en daarna vervilt. De lampen kunnen in diverse composities worden samengesteld om het gewenste lichteffect te creëren.
Meer productinfo & opties
Man met rood shirt achter imac

Onze specialisten

geven advies op maat

Ook interesse in een duurzame kantoorinrichting? Onze specialisten denken graag met u mee!
Wij helpen u graag vooruit!