WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering

Aangenamer, veiliger en comfortabeler werken in de hitte

De verwachting is dat het aantal warme en hete dagen gaat toenemen en dat we vaker te maken krijgen met aanhoudende hoge temperaturen. Bij het werken onder warme omstandigheden is het lastig om écht verkoeling te vinden. Wanneer het lichaam de warmte niet (volledig) kwijt kan, kan hittestress optreden.

De concentratie neemt af, de alertheid daalt en de kans op fouten wordt groter. Dit kan leiden tot ongevallen en ernstige gezondheidsklachten. Bereid uzelf en uw werknemers goed voor op de hitte en neem op tijd maatregelen om hittestress te voorkomen. In deze whitepaper leest u meer informatie over hittestress, en wat u hier tegen kan doen. 

SMEER GOED IN!

Voorkom verbranding en huidkanker.

Het is écht van belang dat u voorzorgsmaatregelen treft tegen verbranding van de huid wanneer u en uw medewerkers buiten werken. Onbeschermd in de zon werken kan op langere termijn zelfs huidkanker veroorzaken.

Werkgevers zijn, volgens de CAO bouw en infra verplicht werknemers te beschermen tegen de risico’s van uv-straling. Dat betekent dat zij zonnebrandcrème ter beschikking moeten stellen. Wiltec en Carelyn maken dit eenvoudig met een zonnebrandcrème (factor 30) die beschermt en wordt geleverd inclusief een handige dispenser; hygiënisch én gemakkelijk te doseren. De dispenser is eenvoudig te bevestigen op plekken waar mensen buiten aan het werk zijn. Zo is zonnebrand altijd beschikbaar.
Voorkom hittestress met de producten van TechNiche

De HyperKewl-koelproducten van TechNiche helpen hittestress te voorkomen. De werkomstandigheden worden aangenamer, veiliger en comfortabeler wat zorgt voor een hogere productiviteit en een kwalitatief beter resultaat. HyperKewl is een uniek materiaal dat door verdamping van water, warmte aan het lichaam onttrekt en op deze manier langere tijd verkoeling geeft. De producten zijn snel klaar voor gebruik, voelen niet nat aan, waardoor het eenvoudig over kleding gedragen kan worden. Om die reden worden HyperKewl-producten van TechNiche al jaren succesvol toegepast in de professionele sportwereld. Deze technologie is perfect toe te passen bij het werken bij hoge temperaturen en onder extreem warme omstandigheden, zowel binnen als buiten. 

Hoe werken de HyperKewl-koelproducten?

Bekijk ook de brochure voor een extra toelichting.


Temperatuur en vochtregulerende kleding

Last van transpiratie tijdens het werken? Probeer dan de Craft Pro Dry Nanoweight! De Pro Dry Nanoweight collectie is speciaal ontwikkeld voor de warmere dagen. De onderkleding is gemaakt van superlicht, dun mesh-materiaal dat volledig is toegespitst op zweetafvoer en verkoeling. De onderkleding sluit perfect aan op de huid waardoor bewegingsvrijheid behouden blijft.

Meer weten over Craft Pro Dry Nanoweight kleding? Wij geven u graag een advies op maat. Mail naar sales@wiltec.nl.

Lees het artikel in het AD

Werken in de hitte kan grote gevolgen hebben. In het gunstigste geval ben je enkel wat vermoeid en heb je last van concentratieproblemen. Echt serieus wordt het wanneer je een hitteberoerte krijgt, met alle gevolgen van dien. Hoe kunnen werkgevers ervoor zorgen dat personeel het hoofd koel houdt? Marleen Peters, veiligheidsspecialist bij Wiltec, vertelt hierover in het AD en geeft nuttige tips.Terug naar boven

Foto van een man gekleed in een netjes pak die de uitstraling heeft van een accountmanager met een witte helm op

Onze specialisten

geven advies op maat

Wilt u hittestress op de werkvloer voorkomen? Onze specialisten denken graag met u mee!
Bel 0413 – 24 44 44
Wij helpen u graag vooruit!