WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Foto van een polijstmachine die een auto aan het polijsten is

Papier- en poetsdoeken

Wiltec heeft een uitgebreid assortiment papier en poetsdoeken. Bekijk het volledige assortiment in de webshop.

Naar alle Papier- en poetsdoeken
Poetsdoeken adviseur staat voor wand met tapes

Keuzehulp poetsdoeken

Wij maken kiezen eenvoudig

Twijfelt u welk papier- of poetsdoek het beste past in uw situatie? Ontvang na het invullen van enkele korte vragen een advies op maat!
Keuzehulp papier- & poetsdoeken

Veelgestelde vragen

Jullie meest gestelde vragen over papier en poetsdoeken

Verschillende soorten papier en poetsdoeken zijn beschikbaar, zoals industriële poetsdoeken, microvezeldoeken, poetspapier en poetslappen. Elk type heeft specifieke eigenschappen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Het meest geschikte type papier of poetsdoek voor het reinigen van oppervlakken hangt af van het specifieke doel. Microvezeldoeken zijn bijvoorbeeld zeer effectief voor het verwijderen van stof en vuil zonder strepen achter te laten, terwijl industriële poetsdoeken duurzaam en geschikt zijn voor zwaardere reinigingstaken.

Of papier en poetsdoeken hergebruikt kunnen worden, hangt af van het type en de mate van verontreiniging. Sommige poetsdoeken kunnen na het wassen worden hergebruikt, terwijl andere disposable zijn en na gebruik moeten worden weggegooid. Raadpleeg de instructies op de verpakking voor de juiste behandeling.

Om stof en vuil effectief te verwijderen met papier en poetsdoeken, kunt u ze licht bevochtigen voordat u begint met reinigen. Werk in gestructureerde bewegingen en veeg het vuil op een gecontroleerde manier weg. Gebruik indien nodig meerdere doeken om te voorkomen dat vuil wordt verspreid.

Voor de absorptie van vloeistoffen kunt u kiezen voor absorberende poetsdoeken, zoals industriële absorptiedoeken of poetspapier. Deze producten zijn speciaal ontworpen om vloeistoffen effectief op te nemen en kunnen handig zijn bij morsingen of reinigingstaken waarbij vloeistoffen betrokken zijn.

Ja, papier en poetsdoeken kunnen worden gebruikt in combinatie met reinigingsmiddelen of oplosmiddelen, afhankelijk van het type doek en de specifieke reinigingsbehoeften. Volg altijd de instructies op de verpakking van de reinigingsmiddelen en gebruik geschikte beschermende maatregelen bij het hanteren van chemische stoffen.

Er zijn speciale industriële poetsdoeken beschikbaar die ontworpen zijn voor gebruik in industriële omgevingen. Deze poetsdoeken zijn sterker, duurzamer en beter bestand tegen zware reinigingstaken en chemicaliën. Ze zijn geschikt voor het schoonmaken van machines, gereedschap en andere industriële oppervlakken.

Bij het gebruik van papier en poetsdoeken is het belangrijk om enkele veiligheidsrichtlijnen te volgen. Draag geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en veiligheidsbrillen, bij het hanteren van chemische stoffen of bij taken die mogelijk letsel kunnen veroorzaken. Volg ook de juiste procedures voor het weggooien van gebruikte doeken, vooral als ze verontreinigd zijn met gevaarlijke stoffen.

Papier en poetsdoeken

Papieren poetsdoeken, textiele poetsdoeken en non woven poetsdoeken komt u dagdagelijks op veel plekken tegen en hebben een erg praktische functie. Van het opnemen van vocht, tot het reinigen en afnemen van oppervlaktes of handen. Zo treft u papieren handdoekjes op het toilet of in de kantine, en diverse type reinigende doeken in het productieproces. Mede daarom heeft Wiltec een breed assortiment papieren poetsdoeken, geïmpregneerde poetsdoeken , kleefdoeken, textiele poetsdoeken en non-woven doeken van onder andere Torken Kimberly Clark. Naast prijs zijn functie en opnamecapaciteit van deze poetsdoeken een belangrijke variabel. Per onderdeel van uw productieproces is het zaak scherp te hebben welke mate van opnamecapaciteit, absorptievermogen en pluisvrij garantie benodigd is.  Bekijk in de shop ons uitgebreid assortiment poetsdoeken. Van standaard tot hoogwaardig, in vele verschillende kwaliteiten en afmetingen. Bovendien beschikt Wiltec over een uitgebreid assortiment dispensersystemen voor het aanbieden van de doeken. Twijfelt u welk papier of poetsdoeken u nodig heeft, of heeft u gewoon een vraag? Neem dan contact op met een van de specialisten van Wiltec.