Top
 
Contact

Nieuws

20 januari 2017

Wiltec lanceert samen met medeoprichters uniek initiatief voor duurzame werkkleding: The Dutch Circular Workwear Association

Met een QR-code de volledig circulaire route van een kledingstuk volgen: dat is vanaf nu mogelijk!
Wiltec is samen met de andere oprichters Dutch Awearness, Uniform Brands, Heigo, HAVEP en Tricorp Workwear, gestart met de productie en verkoop van circulaire beroepskleding. Binnen ‘The Dutch Circular Workwear Association’ bundelen zij hun krachten om de verkoop van duurzame beroepskleding te stimuleren. Daarmee realiseren zij de doelstelling van de circulaire economie, kleding wordt nieuwe kleding, en creëren zij voldoende volume om werkkleding te kunnen recyclen. Zo kunnen zij de vervolgstappen zetten om nieuwe materialen, innovaties en businessmodellen te creëren binnen de circulaire economie op korte termijn. Hiermee streeft Wiltec samen met haar partners naar een schonere wereld voor de toekomstige generaties.

Op 24 januari 2017, tijdens de week van de Circulaire Economie, vindt de ondertekening plaats van het Grondstoffenakkoord van de Nederlandse overheid. Dutch Awearness is hierbij uitgenodigd om circulaire werkkleding te laten zien die is ontwikkeld binnen The Dutch Circular Workwear Association.

De kleding die verkocht wordt is voorzien van een Dutch Awearness (DA) Inside logo en een QR-code. Dit betekent dat de kleding is gemaakt van recyclebare stoffen, dat de kleding wordt gemonitord gedurende de gehele levensfase en dat de kleding na gebruik terugkomt bij de coöperatie. Daarna recyclet Dutch Awearness de kleding naar nieuwe stoffen waar de producenten nieuwe werkkleding van maken. De drager kan de QR‐code scannen en zo inzicht krijgen in de route die het product heeft afgelegd. Tijdens de presentatie op 24 januari zullen de founders van The Dutch Circular Workwear Association het concept en de gedachtegang achter de coöperatie toelichten.

Daarnaast wordt er binnen de coöperatie een nieuwe circulaire oplossing geproduceerd voor conventionele kleding: “Cliff”. De kunststofproducten van Cliff zijn gemaakt van verschillende soorten gebruikte werkkleding, gebruikt plastic en een additief. Deze innovatie is ontwikkeld door Vive Innovation en Dutch Awearness. De coöperatie zorgt voor volume voor Cliff door verkoop van de producten en neemt de gebruikte werkkleding van eindgebruikers terug, zodat de Cliff producten gemaakt kunnen worden.

We nodigen u van harte uit om de Cliff producten en de circulaire werkkleding van The Dutch Circular Workwear Association te bekijken en om vragen te stellen aan de oprichters van de coöperatie. Zo is onder andere de circulaire kleding van de BAR Gemeenten, geleverd door Heigo, en de circulaire multinorm jas van GEA Refrigeration, geleverd door Wiltec en Dutch Awearness, te zien. De presentatie vindt op 24 januari 2017 van 17.00 uur tot 19.30 uur plaats in The New World Campus in Den Haag.

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 21.00 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Technische dienst

Technische Dienst Verfspuitapparatuur:

0413-24 44 67

Technische Dienst Spuitcabines:

0413-24 44 30

Technische Dienst PBM:

0413-24 44 80

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: