WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Spuiter in een spuitcabine met een zwarte auto achter zich

Volledig gasloze autoschadeherstelstraat voor Van Mossel

In Waalwijk is het nieuwe hoofdkantoor van Van Mossel Automotive Group verrezen. In het pand werken zo’n 450 mensen, waarvan 25 in de autoschadeherstelstraat. Duurzaam, efficiënt en netjes zijn woorden die bij het pand en de werkwijze passen. Van Mossel kan al langere tijd bouwen op de expertise van de specialisten van Wiltec. “We zijn er trots op dat we dit met z’n allen hebben gerealiseerd.”

Van Mossel Autoschade Groep is onderdeel van de Van Mossel Automotive Group. In ruim 75 jaar tijd is Van Mossel Automotive Group uitgegroeid tot het grootste automotive bedrijf in de Benelux. In Waalwijk is het nieuwe hoofdkantoor gerealiseerd. Onderdeel van dit pand is de autoschadeherstelstraat. “We zijn ongelooflijk gegroeid. Niet alleen qua locaties, ook wat merken betreft”, vertelt Ad van Diepenbeek, algemeen directeur Van Mossel Autoschade Groep. “In Waalwijk is alles gecentraliseerd. Er is synergie. Onze ambitie is globaal te werken. Daar moeten we de juiste uitstraling voor hebben. Het nieuwe pand in Waalwijk zorgt daarvoor. We zijn ook op het gebied van autoschadeherstel klaar om internationaal door te breken.”De vraag
“We zijn trots op onze nieuwe locatie”, zegt Jerry Verwater, operationeel manager bij Van Mossel. “Vanuit heel Nederland en België komen gebruikte leaseauto’s naar Waalwijk. We inspecteren de auto’s, geven ze een onderhoudsbeurt en herstellen de schade. Per dag wel 40 stuks! Ook poetsen we de auto’s en transporteren we ze uiteindelijk naar een dealer.” Ad: “We werken graag samen met Wiltec. Wiltec kan grote projecten aan, levert kwaliteit en denkt mee. Zeker op het gebied van duurzame oplossingen. Onze locatie in Nijmegen, waar we ook samenwerkten met Wiltec, is net als Waalwijk gasloos. En ingericht op basis van ons snelwegprincipe. Alles werkt daar zonder problemen. Daarom hebben we dezelfde oplossing in Waalwijk toegepast.”

De oplossing
De specialisten van Wiltec hebben twee spuitcabines met elektrische verwarming en twee zonder verwarming gerealiseerd. Daarnaast vier ruimtes voor spot repair en vier voorbewerkingsplekken. “Ook hebben we twee bedrijfsverwarmingsinstallaties met warmtepompaansluiting en warmte-terugwininstallatie verwezenlijkt”, licht Martin Hofland van Wiltec toe. “De perfecte oplossing voor een gasloos pand. We hebben een speciaal systeem ontwikkeld, zodat alle aan- en afvoerkanalen op één plek samenkomen. Een uitdaging, maar het is ons gelukt en het ziet er heel netjes uit!” Van Mossel kan nu duurzaam en efficiënt werken aan het herstellen van beschadigde auto’s. Ad: “We hebben de route die een beschadigde auto aflegt geoptimaliseerd. We hebben lang nagedacht over de beste oplossing. De vraag is dan altijd of het in de praktijk net zo werkt als op papier. Wiltec heeft fantastisch meegedacht. Onze ideeën zijn door Wiltec perfect uitgevoerd. Het werkt uiteindelijk precies zoals we voor ogen hadden.”De vooruitgang
“We werken graag samen met de Wiltec”, vertelt Jerry. “Vaak hebben we aan een half woord genoeg. Wij weten wat we willen en Wiltec weet dat om te zetten naar een goedwerkende en duurzame autoschadeherstelstraat.” Van Mossel waardeert dat Wiltec altijd vooruit denkt. “We wilden al langer van het gas af en het is fijn dat het nu ook echt gelukt is”, licht Ad toe. “Wiltec heeft fantastisch meegedacht en dat heeft goed uitgepakt.” Van Mossel legt de lat hoog wat afwerking betreft. Niet alleen moet alles goed functioneren, het moet er ook goed uitzien. Wiltec heeft alle installaties en cabines klantspecifiek ontworpen, getekend, geproduceerd en geïnstalleerd. Doordat de installaties op elektriciteit werken, is dit een stuk duurzamer dan traditionele installaties. Ook neemt door het snelwegprincipe en de routing de snelheid van het schade herstellen toe. Dat alle gebruikte leaseauto’s in Waalwijk worden hersteld, zorgt daarbij voor een fikse kostenbesparing. Het aantal transportritten neemt af en het aantal schademeldingen zal daardoor dalen. “We zijn enorm trots op het nieuwe pand in Waalwijk”, zegt Ad. “De autoschadeherstelstraat is ingericht naar de nieuwste normen en waarden. We zijn klaar voor de toekomst.”De vooruitgang in feiten!
# Snellere doorlooptijd
# Minder CO2-uitstoot
# Kostenbesparing
# State-of-the-art schadeherstelbedrijf