Top
 
Contact

Tips en downloads

Zorg goed voor uw longen

zorgen goed voor uw longen

De lucht die we inademen moet zo schoon mogelijk zijn. Zelfs de kleinste stofdeeltjes, gassen en dampen kunnen al schadelijk zijn voor de gezondheid. Denk bijvoorbeeld maar eens aan verfnevel. Met meer dan 20 jaar ervaring is Wiltec hét aanspreekpunt in Nederland voor deskundig advies op het gebied van adembescherming. Omdat goed onderhoud aan uw adembescherming minstens zo belangrijk is als het gebruik ervan, heeft Wiltec een Service Center met gespecialiseerde medewerkers die zorgen voor advies, keuring en onderhoud.

Erik Voets vertelt

“Mijn naam is Erik Voets. Ik ben werkzaam als Servicecoördinator persoonlijke beschermingsmiddelen. In deze spin-in-het-web functie zorg ik ervoor dat jaarlijks ruim 1.000 relaties actief worden benaderd voor onderhoud aan hun persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze bedrijven worden ontzorgd en weten zeker dat de PBM tijdig worden gekeurd, veilig zijn én volgens de juiste normen en condities functioneren. Naast de veiligheid voor de medewerkers, is preventief onderhoud ook van belang voor de levensduur van de kostbare ademluchtapparatuur.”Erik voets

 WIST U DIT?
Ahankelijk versus onafhankelijk

Afhankelijke ademluchtsystemen:  ‘Mobiele’ ademluchtzuivering waarbij u afhankelijk bent van de omgevingslucht. U kunt hierbij denken aan een eenvoudig gasmasker met filterpatronen of een motoraangedreven aanblaassysteem.

Onafhankelijke ademluchtsystemen: U haalt de lucht van “buiten”. Een compressor voert lucht aan via een luchtleidingnetwerk. Dit moet natuurlijk schone lucht zijn. Daarom is het verplicht om deze apparatuur minimaal één keer per jaar te laten controleren en de filters te wisselen. Zo zorgt u ervoor dat de ademlucht aan de eisen van NEN-EN 12021* voldoet. Daarbij hoort natuurlijk ook een afdichtingcontrole, reiniging, onderhoud en keuring van de gebruikte maskers. Door ultrasone reiniging en het vervangen van onderdelen, wordt uw masker hygiënisch schoon en is het weer als nieuw.

* Wat houdt NEN-EN12021 in?
De EN12021 norm garandeert de luchtkwaliteit voor ademlucht. Om aan
deze kwaliteit te voldoen, is minimaal 1x per jaar een ademluchtanalyse
nodig. Dit is een keuring met gecertificeerde apparatuur. Om als ademlucht te fungeren en aan de norm te voldoen, moet de luchtkwaliteit binnen de onderstaande grenswaarden van verontreiniging liggen:

  • olie (druppeltjes of aerosol/nevel): 0,5 mg/m3
  • kooldioxidegehalte: 500 ppm
  • koolmonoxidegehalte: 15 ppm
  • watergehalte:50 mg/m3 (bij een nominale druk van 40 tot 200 bar)
    of 35 mg/m3 (bij een nominale druk van meer dan 200 bar)

Bekijk het expertisecentrum van Wiltec voor meer informatie en tips over veilig werken.

Button

Beter met Wiltec

Als toeleverend partner begrijp Wiltec dit als geen ander. Dagelijks faciliteren wij duizenden klanten in hun streven naar beter. Als toeleverancier, maar vooral ook als proactieve adviseur en oplossingsgerichte expert met jarenlange ervaring. Waarbij uw belang ons belang is. Zo bewijzen we onze toegevoegde waarde. Elke dag opnieuw.

Heeft u een vraag of wilt u direct advies op maat? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Onze specialisten zijn ook telefonisch te bereiken via 0413 – 24 44 44 of per mail via sales@wiltec.nl.

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoon

Opmerkingen:

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: