Top
 
Contact

Tips en downloads

Vijand nummer 1: stof

Bestrijd vijand nummer 1 in spuitcabines: stof!
Stof is vijand nummer 1 in spuitcabines. Stofdeeltjes kunnen op allerlei manieren het werkproces binnendringen en moeten dus ook op verschillende manieren worden bestreden. Wiltec biedt een compleet assortiment aan producten en kennis om deze vervuiling tegen te gaan.

Als toonaangevend toeleverancier voor oppervlaktetechnieken is Wiltec in staat voor alle Paintshop gerelateerde disciplines een analyse te maken en verbeteringen aan te dragen waardoor de oorzaken van de stofproblemen worden weggenomen. Van Total Filtermanagement, het traject waarbij Wiltec verantwoordelijk is voor de complete luchthuishouding tot aan het inzetten van stofarme producten. Wiltec onderzoekt de huidige situatie en komt met kant en klare oplossingen die snel in te zetten zijn en direct resultaat opleveren.

Paintshop analyse
Nadat het productieproces volledig in kaart is gebracht, worden per situatie de mogelijke optimalisaties aangegeven. Vaak zijn het kleine details die, op basis van de vele ervaringen binnen Paintshops in de vele verschillende industrieën, worden aangepast. Wiltec innoveert niet omdat het moet, maar uitsluitend om werkelijke verbeteringen aan te dragen.

Bij een stofprobleem kan er met een lakanalyse precies bepaald worden welke stofvezels in de lak aangetroffen zijn (katoen, wol, polyester, etc.). Op basis hiervan kan men achterhalen waar het stofprobleem veroorzaakt wordt en de vervuilingsbron elimineren. Na een gedegen onderzoek worden verbeteringen en kostenbesparingen gerapporteerd voor de volgende disciplines:

 • Stofbeheersing
 • Kwaliteit
 • Processen
 • Materialen
 • Schoonmaak/onderhoud
 • Veiligheid
 • Milieu

paint defect

Filtermanagement
Het meten, controleren, adviseren, vervangen en afvoeren van al het filtermateriaal vallen onder Total Filtermanagement. Wiltec beheert het complete filtratieproces met maar één doel: de schoonste lucht tegen de laagste kosten. Dit heeft voor u de volgende voordelen.

 • Vermindering van de filterkosten: filterwisselingen gebeuren op basis van drukval waardoor filters uitsluitend worden gewisseld als deze vol zijn (bepaald door drukverschilmeters).
 • Geen bypass door foutief gemonteerde filters doordat de specialisten van Wiltec de filters wisselen. Hierdoor worden de filters altijd op de juiste manier gemonteerd.
 • Besparingen door besparingsadviezen die periodiek worden gegeven n.a.v. analyses van het proces.
 • Stofanalyses worden periodiek uitgevoerd om oorzaken van stofproblemen te achterhalen.
 • Eén aanspreekpunt voor uw complete luchthuishouding.
 • Meer tijd voor core business.

Filtermanagement 2 Filtermanagement 1

Kortom: na een paintshop analyse van Wiltec heeft u een blauwdruk voor het optimaliseren van uw paintshop om een stofvrijere werkomgeving te realiseren terwijl de totale kosten gereduceerd worden.

Naast een complete analyse van het proces op het gebied van stofpreventie is Wiltec ook gespecialiseerd in analyses op het gebied van Veiligheid, Kwaliteit en milieu.

Download hier de whitepaper: Bestrijd vijand nummer 1 in spuitcabines: stof!

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: