Top
 
Contact

Tips en downloads

Verlijmen is de toekomst

verlijmen Wij zien in de laatste jaren een grote verschuiving van mechanische verbindingen naar lijmverbindingen. Groot voordeel van een gelijmde constructie is dat het oppervlak niet wordt aangetast door het boren van gaten en dat er geen vervorming of verkleuring optreedt door het inbrengen van warmte bij het lassen. Daarnaast zijn gelijmde constructies lichter, zuiniger en dus beter voor het milieu. Kortom: lijmen en kitten zijn de toekomst in ieder productieproces.

We kunnen een onderscheid maken tussen:
1K lijmen (1 componentenlijm): heeft een uithardingsmechanisme dat gebruik maakt van bijvoorbeeld vocht uit de omgevingslucht, uv-straling, warmte of een anaerobe uitharding. Voordelen: gemakkelijke verwerking, prijs, flexibiliteit en directe afdichting.

2K lijmen (2 componentenlijm): ook wel structurele lijm genoemd, heeft zich bewezen als alternatieve oplossing voor mechanische verbindingen. Hierbij krijgen productieprocessen kortere doorlooptijden, wordt de kwaliteit verhoogd en is de verlijming nog krachtiger.

Bij kleinschalige verwerking van lijmen en kitten volstaat het om direct vanuit de flacon of de tube te verlijmen. Maar nemen de volumes toe, dan is preciezere, handmatige of (semi) automatische doseerapparatuur vereist.

Onze specialisten kennen de uitdagingen, ontwikkelingen en processen in de totale industrie, zo hebben we al vele maatwerkoplossingen aangedragen in de volgende markten;

  • Bouw- en constructie industrie (vloeren vloeistof dichtmaken, verlijming van dak- en wandpanelen, verlijmen van constructies, dorpel verlijming)
  • Elektronica industrie (doseren van harsen, lijmen en kitten op en ter verlijming van componenten en verlichtingselementen)
  • Transportsector (verlijmen van panelen, ramen, deuren, carrosseriedelen, dashboarden)
  • Algehele productie bedrijven (verlijming van; filters, verpakkingen, lijm toevoegen tijdens extrusie van kunststof, transportbanden, rubbers, gasketing, lamineren, etc.)

Het aanbrengen van lijmen en kitten kan zowel handmatig als (semi) automatisch gebeuren. Een pomp voor een 1K systeem en een betrouwbare meng-doseerinstallatie voor een 2K systeem zijn een must bij het verwerken van lijm uit een groot verpakking.

Onze toevoer- en doseersystemen zorgen voor een betrouwbare verwerking en zijn uitermate geschikt voor de verwerking van lage tot aan zeer hoog visceuze producten, vanuit 20 tot wel 1000 liter vaten.

Ook hebben wij perfecte oplossingen voor lijmen en kitten welke licht- of zelfs volledig verwarmd (Hot-melt) dienen te worden.
De applicatie kan bovendien volledig worden afgestemd op de afname (behoefte. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor; gedruppelde dosering, rillen leggen, swirlen of voeden van walsen.

Onze specialisten bespreken graag de mogelijkheden voor uw bedrijf!!

Download hier de whitepaper.

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: