Top
 
Contact

Tips en downloads

Veilig buiten werken in de kou

Lage temperaturen zorgen voor extra risico’s. Er ontstaat uitglijdgevaar, machines zijn minder goed te bedienen met koude handen en de productiviteit is lager. Bedrijven zijn verplicht om bij lage gevoelstemperaturen voor extra persoonlijke beschermingsmiddelen en beroepskleding te zorgen. Te lang werken in de kou zorgt voor onderkoeling en bevriezingen.

Door een goede combinatie van PBM kun je onderkoeling en valgevaar bij gladheid voorkomen:

  • Handschoenen met extra grip
  • Veiligheidsschoenen met extra grip
  • Veiligheidsschoenen met een wintervoering, zoals de Elten Desperado
  • Helm met binnenvoering
  • Goede sokken
  • Thermo kleding

Er zijn drie factoren die bepalen of werken in de kou veilig is, namelijk: gevoelstemperatuur, kleding en inspanning.

Kleding
Draag tijdens koude dagen kleding die voldoende bescherming biedt. Hierbij zijn niet altijd specifieke normeringen vereist, maar een voorbeeld hiervan zijn producten conform EN342. Zorg ervoor dat de kleding goed isoleert en tegelijkertijd vochtabsorberend en ventilerend is. Het is verstandig om meerdere lagen te dragen, zodat je kleding uit kan trekken wanneer je het te warm krijgt. Het is namelijk belangrijk om transpireren tegen te gaan en de huid droog te houden. Draag warme sokken en zorg eventueel voor een extra paar, zodat je natte sokken snel kunt wisselen. Een thermosok van polypropyleen zorgt ervoor dat de voeten droger en warmer blijven.

Handschoenen
Handschoenen zorgen voor warme handen, maar tegelijkertijd ook voor meer grip tijdens gladheid. Dankzij moderne technieken zijn er tegenwoordig werkhandschoenen die de handen warm houden tijdens de koude winterdagen, en transpiratie voorkomen dankzij hun ademend vermogen. Een thermo handschoen is te herkennen aan de normering EN511.

Naast griphandschoenen tegen de kou zijn er ook waterdichte thermohandschoenen verkrijgbaar met ademend vermogen, zoals de Showa 282.

Inspanning
Blijf in beweging; vermijd langdurig stilzitten en langdurig stil staan. Toch moet je opletten dat je niet gaat transpireren. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam gaat afkoelen. Drink of eet regelmatig, zo creëer je meer energie.

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: