Top
 
Contact

Tips en downloads

Onderhoud veiligheidsschoenen

Zo heeft u er langer plezier van!

Door veiligheidsschoenen regelmatig te onderhouden gaan ze veel langer mee. Naast comfort tijdens het werk, zorgen veiligheidsschoenen voor bescherming van uw voeten tegen beknellingen, vallende en scherpe voorwerpen, water, hitte, kou en gevaarlijke stoffen. Ze moeten heel wat doorstaan op een reguliere werkdag. Door de schoenen regelmatig in te smeren met Neskrid ledervet, zult u er langer plezier van hebben.

 
Uitsmeerborstel  Insmeerborstel Ledervet 150 ml. naturel

1. Schoonmaken

Een goede onderhoudsbeurt begint met het ergste vuil te verwijderen met een stevige borstel. Na een dag hard werken kunnen de schoenen namelijk enorm vies zijn, denk aan modder, lijm, verf, houtschaafsel of asfalt. Door de veters uit de schoen te halen en de tong naar voren te trekken, kan de schoen extra nauwkeurig schoon gemaakt worden. Na het grove vuil verwijderd te hebben, kan met een vochtig sponsje  en eventueel wat milde zeep het overige vuil worden verwijderd.

Inlegzolen kunnen in de wasmachine gewassen worden op 40°. Stop ze echter niet in de droogtrommel, maar hang ze aan de wasdraad om te drogen. Om geurtjes uit de schoenen te verwijderen kunnen deze in de diepvries gezet worden, om ze vervolgens te besproeien met voetendeodorant.

2. Laten drogen

Leder is een natuurproduct en heeft de neiging om vocht op de nemen. Laat de veiligheidsschoenen daarom altijd goed drogen alvorens ze verder te verzorgen. Laat ook na uw werkzaamheden de schoenen altijd goed drogen wanneer deze nat zijn. Natte veiligheidsschoenen zijn immers koud, zwaar en daardoor onplezierig om te dragen.

NIET DOEN:  Als werkschoenen kletsnat zijn, moeten ze drogen. Doe dit echter niet in de zon of dichtbij een warmtebron. Als het leer te snel droogt, droogt het uit en gaat het barsten. Het leer wordt dan stug en de werkschoen is niet langer water afstotend.

WEL DOEN: Steek proppen kranten in de schoenen. Dit bevordert de opname van vocht en houdt de vorm van de veiligheidsschoen goed.

3. Verzorgen

Nu de schoen schoon is, kan deze ingesmeerd worden met ledervet. Doe dit regelmatig, om het leer een heel klein beetje vettig te houden. Zo blijven de schoenen langer vuil- en waterafstotend en blijft het leer soepel. In de wintermaanden is dit vooral belangrijk omdat de schoenen het dan hard te voorduren hebben door regen en (smeltende) sneeuw.

Draag naast degelijke veiligheidsschoenen ook altijd goede sokken. Sokken en schoenen vormen een twee-eenheid die samen zorgt voor een optimale vochtafvoer en droge en comfortabele voeten.

Is uw ledervet of smeerborstel versleten? Ook dan helpt Wiltec, specialist in bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen, u graag verder. Bel naar 0413-24 44 44 of stuur een e-mail naar sales@wiltec.nl. Onze medewerkers staan voor u klaar.

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: