Top
 
Contact

Tips en downloads

Schoon werken in cleanrooms

Honderd procent schone lucht is één van de belangrijkste aspecten bij het creëren van hoogwaardige elektrotechnologische oplossingen. Die gaan tenslotte gepaard met precisie, accuraatheid en hygiëne. Schone lucht vraagt om een hoogwaardige afzuiging en filtering. Zoals in een cleanroom. Maar bedenk wel: de mens is de grootste oorzaak van besmetting of verontreiniging. Gelukkig kan ook die oorzaak worden weggenomen. Download de whitepaper.

Cleanrooms worden onder meer gebruikt in de micro-elektronica en de farmaceutische industrie. Het gaat om productieruimtes die vrij zijn van alle ziektekiemen, organismen en/of andere vuildeeltjes, dankzij het gebruik van speciale installaties. In een cleanroom wordt het contaminatieniveau van deeltjes en/of micro-organismen onder een bepaalde grenswaarde gehouden. Deze grenswaarden zijn vastgesteld in een ISO-norm die op Europees niveau wordt toegepast.

Voor een farmaceutisch bedrijf gelden andere normen dan voor elektronicabedrijven. Bij een farmaceutisch bedrijf mogen namelijk geen levende organismen in de cleanroom voorkomen, terwijl bij elektronicabedrijven vooral stof in componenten moet worden geweerd. Aan een cleanroom worden dus strenge eisen gesteld, zoals de temperatuur en een zogenoemde stofklasse-kwalificatie waar een bepaalde ruimte aan moet voldoen.

Antistatisch
De belangrijkste bronnen van besmetting of verontreiniging in cleanrooms zijn het personeel, gebruikte materialen (ook verpakkingsmaterialen), gebouwen, apparatuur, lucht en grondstoffen. Van al deze mogelijke bronnen is de mens de grootste oorzaak. Wiltec kent de strenge eisen van de elektronica-industrie en biedt een ruim assortiment in antistatische kleding, handschoenen en werkschoenen. Functioneel en comfortabel om met uiterste nauwkeurigheid te kunnen werken. Niet voor niets werkt Wiltec samen met veel elektronica verwerkende bedrijven.

Advies of meer informatie?
Onze specialisten staan u graag te woord. Mail naar sales@wiltec.nl of bel 0413 – 24 44 44.

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: