Top
 
Contact

Tips en downloads

Energie besparen

De filterspecialisten van Wiltec hebben een aantal innoverende en slimme oplossingen waarmee u uw klanten aanzienlijk kunt laten besparen op energiekosten. Denk bijvoorbeeld aan energievriendelijke filters en energieberekeningen op maat. Wiltec kan u volledige ondersteunen en professioneel advies geven op het gebied van besparingen op energiekosten.

Energielabels

Alle luchtfilters die worden geproduceerd door Eurovent gecertificeerde bedrijven zijn gekenmerkt met een Eurovent energielabel. Deze energielabels gelden uitsluitend voor luchtfilters die voldoen aan de nieuwe EN779:2012 in de range M5 tot en met F9 met een nominaal debiet van 3400 m³/h.

De luchtfilters worden geclassificeerd door middel van het kilowattuurverbruik dat wordt gemeten in een testomgeving. De luchtfilters worden belast met vastgestelde hoeveelheden teststof (ASHREA stof). De classificatie van de energielabels is opgesteld met een bandbreedte van A tot E, met A als meest energievriendelijk label. De energielabels zien er als volgt uit:

Luchtfiltratie energiebesparende filters

Besparen

Door gebruik te maken van luchtfilters met een zo gunstig mogelijk energielabel, kunnen grote besparingen worden gerealiseerd. Deze energie efficiëntere luchtfilters zorgen ervoor dat er minder energie gebruikt hoeft te worden en dit resulteert direct in een besparing op uw energierekening! Een minder zichtbare besparing is dat de luchtbehandelingkast minder slijtage ondervindt, wat op langere termijn resulteert in een
besparing op onderhoud en zelfs op vervanging. Dubbele winst dus!

Wilt u hier meer over weten? Onze filterspecialisten geven u graag advies op maat.

Wist u dat…. de totale filterkosten voor 80% uit energieverbruik kunnen bestaan?

Download hier de whitepaper.

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: