Top
 
Contact

Tips en downloads

Het gebruik van goed materiaal

Afplakken met het juiste materiaal
Schilderen is een schitterend vak. Het mooie aan het schildersvak is dat uw werk zichtbaar resultaat oplevert. Resultaat waar u als vakman trots op kunt zijn! Voor optimaal resultaat is het gebruik van goed materiaal van essentieel belang. Maskeertape is een van de meest belangrijke materialen, want goede tape heeft zichtbaar invloed op het eindresultaat. Er is een groot verschil in kwaliteit bij tape. Alleen door de juiste tape te gebruiken, bereikt u een mooi resultaat. Iets dat door u en uw klanten wordt verwacht.

Maskeertape is tegenwoordig in allerlei soorten, maten en uitvoeringen te verkrijgen. Door de vele soorten maskeertape ontstaat er verwarring in de markt, want welke maskeertape zetten we in voor welke toepassing en is dit wel maskeertape van hoogwaardige kwaliteit? Een aantal zaken wilt u als schilder voorkomen, hier zoomen we even op in.

Goedkoop is duurkoop
Wat gebeurt er als ik de verkeerde tape gebruik? Het is de angst van iedere schilder. Wanneer tape op een verkeerde manier wordt ingezet, vergroot het de kans op problemen. De tape kan lijmresten achterlaten, niet langer inzetbaar zijn dan 24 uur, niet UV bestendig zijn en zelfs te dik waardoor er lak of verf onder kruipt. Bij aanschaf van goedkope maskeertapes is de kans aanzienlijk groter dat u als schilder tegen dit soort problemen aanloopt. De tijd die u kwijt bent met het repareren van uw schilderwerk kost dan bakken met geld!

Kwaliteit loont
Het gebruik van hoogwaardige kwaliteit maskeertape voorkomt bovenstaande problemen, waardoor u uw schilderwerk in één keer perfect aflevert en dat niet alleen. De klant is tevreden, het bespaart u frustratie en ellende én het levert onder aan de streep geld op. Om u op weg te helpen bij de aanschaf van hoogwaardige kwaliteit maskeertape, dient u op de volgende zaken te letten.

  • De vereiste kleefkracht hangt af van welke ondergrond wordt afgeplakt.
  • Zorg bij een buitenklus dat de tape 100% UV bestendig is.
  • Niet elke tape wordt gemaakt van dezelfde papiersoort. Washi papier is ideaal, ook wanneer meerdere lagen verf worden aangebracht, dus ook qua duurzaamheid. Bij verwijdering van de tape worden er geen lijmresten nagelaten.
  • Vooral bij het hardingsgedrag van verf op waterbasis is afplakken tijdens de toepassing aan te bevelen. Afplakken waarborgt dat overal de juiste laagdikte wordt aangebracht, zonder dat er deelvlakken ontstaan.
  • Om exact te werken is Washi tape met een dikte van 0,08mm uiterst geschikt. Nauwkeurige, scherpe randen zonder verfdoorslagen en een goede laagdikte zijn het resultaat.

Download hier de whitepaper: Afplakken met het juiste materiaal

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: