Top
 
Contact

Nieuws

18 juli 2017

[BLOG] Spuitcabine onderhouden: maak uw klanten gelukkig met deze 5 tips

Leestijd: 3 minuten

Bij het regulier onderhoud van uw spuitcabine komt van alles kijken. Hoe zit het ook alweer precies met onderdruk en bovendruk? En hoe kunt u makkelijk checken of de afzuigcapaciteit in uw spuiterij nog voldoende is? Stuk voor stuk belangrijke zaken die ervoor zorgen dat u in uw spuitcabine het perfecte eindresultaat kunt behalen. Want daar worden uw klanten gelukkig van. Knoop daarom deze 5 tips goed in uw (collega’s) oren over het onderhoud!

VOLDOENDE AFZUIGCAPACITEIT?

Check het met een velletje papier!
Voldoende afzuigcapaciteit in uw spuitcabine is belangrijk voor een perfect eindresultaat. En het is ook de garantie voor een optimale bescherming voor uw spuiters. Maar hoe check je de afzuiging?
Neem een A4 vel papier en houd dit tegen de afzuigwand aan. Als het velletje papier blijft zitten (niet omdat de ondergrond plakt!) dan weet je in theorie dat er voldoende afzuiging is. Blijft het vel papier niet zitten? Dan is het raadzaam om de verfvangfilters te controleren en indien verzadigd te vervangen.

EXTRA AANDACHT VOOR…

verticale plaatsing van zakkenfilters
Staande zakkenfilters doen hun werk het best wanneer ze verticaal geplaatst zijn. Logisch. Toch komt het nog vaak voor dat de zakken ‘plat’ liggen. Het resultaat? Minder filteroppervlakte. Snellere verzadiging. Grotere kans op doorslag. Meer energieverbruik. Dus, een extra controle op juiste ‘verticale’ plaatsing is raadzaam.

PLAFONDFILTERS

regelmatig verkeerd geplaatst
Bij de plaatsing van nieuwe plafondfilters gaat het nog weleens mis. Plafondfilters hebben namelijk een ‘schone’ zijde en een ‘vuile’ zijde. De schone zijde is bedrukt met een type aanduiding en het Wiltec logo. Dit is de zijde die je hoort te zien wanneer je in de spuitcabine staat. Indien er geen logo’s zichtbaar zijn, liggen ze dus niet juist! Verder horen we van onze onderhoudsspecialisten nog weleens dat plafondfilters te laat vervangen worden. Dit leidt tot extra stof (en dus doorslag) en tot een oplopend energieverbruik. O ja, wanneer je de plafondfilters gaat vervangen, zorg er dan voor dat de afmetingen van de filters kloppen.

WAT ALS…

de spuitcabine niet warm wordt?
Eén van de meest voorkomende storingen in spuitcabines is het uitvallen van de verwarming. Gelukkig is de oplossing meestal voor de hand liggend. Namelijk het resetten van de maximaal thermostaat. Het blijkt vaak dat na een laatste spuitsessie de hoofdschakelaar veelal abrupt wordt uitgezet en de ventilatoren niet voldoende kunnen nakoelen. De temperatuur in het inblaaskanaal loopt dan te hoog op waardoor de beveiliging van de maximaal thermostaat ingrijpt en de brander spanningsvrij maakt. Als na het resetten van de thermostaat het verwarmingsprobleem niet is opgelost? Bel dan even met de specialisten van Wiltec. Zo kunt u snel weer aan de slag voor uw klanten!

ONDER- OF OVERDRUK?

Hoe zit dat?
Beschikt uw spuitcabine niet over een automatische drukregeling? Dan is het wenselijk om dagelijks de stand van over- en of onderdruk in de cabine te controleren. Bij sterke wisselingen kan namelijk sprake zijn van verzadiging in de filters. Ook nu kunt u met een velletje papier snel inzicht krijgen. Zet de deur op een kier en houd een vel papier voor de kieropening. Wordt het papier naar buiten geblazen (vanuit de spuitcabine) dan is er sprake van overdruk. In het omgekeerde geval is er sprake van onderdruk en is de kans groot dat stof en vuil uit naastgelegen ruimtes wordt aangezogen.

Meer tips en uitleg over het oplossen van storingen? Neem contact op met onze specialisten! Zo weet u zeker dat u het beste resultaat behaalt voor uw klanten.

Henri van de Valk

Productmanager Spuiterij & Oppervlaktetechniek

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 21.00 uur
Zaterdag
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Technische dienst

Technische Dienst Verfspuitapparatuur:

0413-24 44 67

Technische Dienst Spuitcabines:

0413-24 44 30

Technische Dienst PBM:

0413-24 44 80

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: