Top
 
Contact

Nieuws

10 november 2018

Privé: Snel en eenvoudig schuren met de perfecte finish? Beken kleur!

DAF Vlaanderen
Nieuwe generatie schuurmiddelen zorgt voor tijd- en kostenbesparing

Iedere vakman wil verbeteren; processen moeten sneller, eenvoudiger en efficiënter. Niet alleen door onze eigen drang naar verbetering, maar ook door hoge werkdruk of personeelstekorten. Deze ontwikkelingen zijn in steeds meer bedrijfstakken zichtbaar, waardoor de roep om andere manieren van produceren groter wordt. Voor schuurspecialist Wiltec reden om daarin actief mee te denken.

Het complete proces is belangrijk

“Onze klanten werken in verschillende branches en spelen telkens opnieuw in op ontwikkelingen en innovaties. We veranderen hierin mee door altijd up-to-date te blijven; zo kunnen we schuurprocessen blijven optimaliseren’, aldus Gerwin Hulsen, productmanager bij Wiltec. “Bij de zoektocht naar het juiste schuurproces is het altijd van belang om het huidige proces te inventariseren.

Wiltec is hierbij zo breed georiënteerd dat we niet alleen naar de schuurprocessen kijken, maar naar het gehele productieproces. Alle facetten hierin hebben uiteindelijk effect op het schuurresultaat.”

“Bij de inventarisatie kijken we altijd naar het complete proces om geen detail te missen.”

Een essentieel onderdeel van de aanpak is een schuur- of polijsttest. Hierbij betrekken we de dagelijkse gebruikers om het proces waarheidsgetrouw te laten verlopen. Het ene schuurmiddel werkt voor de één beter dan voor de ander en verschillende ondergronden kunnen andere resultaten laten zien. Na het testen, ontvangt de klant vrijblijvend een testrapport met onze aanbevelingen. Als de klant overtuigd is van onze aanpak, gaan we over tot de implementatie van het nieuwe proces.

Van traditionele schuurmiddelen naar Norton Cyclonic
Schuurmiddelen hebben de laatste jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Andere korreltypes, nieuwe dragers, foamlagen en met name nieuwe gatenpatronen bieden een veel strakker en uniformer resultaat.

Het gatenpatroon is een belangrijke voorwaarde om voor een langere standtijd van de schuurschijf te zorgen. De schuurschijven met een Multi-Air gatenpatroon bieden hierin al een immense verbetering, maar met Norton Cyclonic wordt de stofafzuiging nogmaals met 25% vergroot. Dit zorgt voor een langere vollooptijd, minder wisselen van schijven en dus zeer veel tijd- en kostenbesparingen!

In 4 tot 6 stappen naar het optimale resultaat met het kleurcodesysteem
De traditionele schuurder heeft in veel gevallen (noodgedwongen) een breed arsenaal aan verschillende

schuurmiddelen ter beschikking. Vaak is er een voorraadkast te vinden met een grote range aan korrelgroftes, gatenpatronen en vormen. Fabrikant Saint-Gobain heeft hier op ingespeeld met het nieuwe Norton Cyclonic schuurpakket, waarbij slechts één ding belangrijk is: de kleur! Globaal zijn in het schuurproces 6 stappen te onderscheiden, die zorgen voor een optimaal resultaat. Voor iedere stap is een universele oplossing, waarmee de benodigde schuurrange is gedekt. Toepassing van de Norton Cyclonic zorgt voor een verbeterde productiviteit tot wel 32% ten opzichte van de conventionele multihole schuurschijven. Hiernaast zorgt Norton Cylonic voor duidelijkheid door de handige kleurstelling en bovenal een uniformer en strakker eindresultaat. Onderstaand vindt u een handig overzicht van de 6 mogelijke Cyclonic stappen. Dat het in de praktijk werkt, bewijst DAF!

Vlakke schijven voor een strakker eindresultaat
Het assortiment is speciaal ontwikkeld met Norton Cyclonic technologie en een zachte foamdrager voor de fijnere korrelgroftes. Hiernaast wordt het gatenpatroon nu gelaserd in plaats van gestansd, wat zorgt voor een compleet vlakke schijf. Het minimaliseert de schuurtijd, verhoogt de productiviteit en geeft de perfecte oppervlaktefinish voor het lakken.

[/vc_column]

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 21.00 uur
Zaterdag 08.00 tot 12.00 uur
Route

Technische dienst

Technische Dienst Verfspuitapparatuur:

0413-24 44 67

Technische Dienst Spuitcabines:

0413-24 44 30

Technische Dienst PBM:

0413-24 44 80

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: