Top
 
Contact

Saved by Design

‘Saved by Design’; werkkleding ontworpen voor hergebruik

Wiltec neemt de verantwoordelijkheid voor de effecten die de bedrijfsactiviteiten hebben op mens en milieu. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een vanzelfsprekend onderdeel van de bedrijfsvoering. Om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de textielafvalberg presenteert Wiltec, samen met Tricorp en textielbedrijf Dutch Awearness, een nieuwe lijn werkkleding onder de naam Saved by Design. Kleding die speciaal is ontworpen voor hergebruik.

Saved by Design is werkkleding die aan alle veiligheidsnormeringen voldoet en ook de kwaliteit en het comfort biedt die je van Tricorp mag verwachten. Het enige verschil is dat de kleding van Saved by Design een tweede, derde of zelfs vierde leven krijgt, zonder aan kwaliteit te verliezen. Wiltec bouwt graag mee aan een nieuwe, betere wereld waarin geen ruimte meer is voor afval en waarin de CO2-uitstoot fors wordt teruggedrongen. Want dat is ook het effect van de Saved by Design kledinglijn. Saved by Design is werkkleding die wordt gemaakt volgens de principes van de zogeheten circulaire economie. De kleding wordt op maatschappelijk verantwoorde wijze geproduceerd met fabrikanten die zich conformeren aan de gedragsregels van de Fair Wear Foundation. Deze manier van werken vermindert de CO2-uitstoot en er ontstaat een cirkel waarin afval een grondstof is.

Terug in de keten

De kleding wordt na gebruik door Dutch Awearness teruggenomen en vervolgens verwerkt en gesmolten, zodat er weer garens en doek van wordt gemaakt die weer terugkomen in de keten. De stof vormt de basis voor nieuwe kleding met het DA Inside label. Om de doelstellingen te behalen zijn de producten ingevoerd in het Circulair Content Management System (CCMS). De data die hiermee verzameld zijn, betreffen materialen, producten, energie, water, transport, arbeidsomstandigheden en de profielen van fabrikanten en toeleveranciers in de complete productieketen.

Naar aanleiding van de data en de uitgevoerde testen is het kenmerk ‘Infinity’ toegekend aan de doeken. Hieruit kan men opmaken dat de stof volledig herbruikbaar is. Dat niet alleen, het maakt ook het complete productieproces inzichtelijk. Wie de QR-code op de kleding van Saved by Design scant, krijgt een compleet overzicht te zien van de geschiedenis en het materiaalgebruik van het product. Via CCMS wordt de kleding met de track-and-trace technologie in iedere fase gecontroleerd.

Behalve de inname van de kleding verzorgt Dutch Awearness, indien gewenst, een was- en verstelservice. Ook dit bespaart weer in de gebruikelijke afvalkosten.

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06-54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 17.30 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Technische dienst

Technische Dienst Verfspuitapparatuur:

0413-24 44 67

Technische Dienst Spuitcabines:

0413-24 44 30

Technische Dienst PBM:

0413-24 44 80

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06-54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: