Top
 
Contact

Nieuws

22 februari 2017

Revolutie in werkkleding begint vandaag

Uniek initiatief voor circulaire werkkleding wordt enthousiast ontvangen in branche voor Beroepskleding

Woensdag 22 februari was het zover: de oprichters van The Dutch Circular Workwear Association presenteerden hun concept voor circulaire werkkleding aan partijen binnen de kledingbranche en ondertekenden officieel de overeenkomst. Wiltec, marktleider op het gebied van Kleding en Veiligheid en mede kartrekker van dit initiatief, was gastheer tijdens deze bijeenkomst. Tijdens deze feestelijke middag legden verschillende sprekers uit hoe de keten werkt, werd de kleding getoond en werd de oplossing gepresenteerd om alle kleding die niet gerecycled kan worden om te zetten naar bijvoorbeeld picknicktafels, banken, bouwmaterialen en oeverbescherming. De aanwezige producenten, afnemers, ketenpartners en aspirant leden reageerden enorm enthousiast op dit unieke initiatief. Een mooie aftrap naar een betere wereld!

The Dutch Circular Workwear Association is een coöperatie die is opgericht door zes toonaangevende spelers in de werkkledingmarkt. De oprichters, Dutch Awearness, Wiltec, Uniform Brands, Heigo, HAVEP en Tricorp Workwear zijn enige tijd geleden gestart met de productie en verkoop van circulaire beroepskleding. Zij streven naar een schonere wereld voor de toekomstige generaties. Binnen ‘The Dutch Circular Workwear Association’ bundelen zij hun krachten om de verkoop van duurzame beroepskleding te stimuleren. Daarmee realiseren zij de doelstelling van de circulaire economie, kleding wordt nieuwe kleding, en creëren zij voldoende volume om werkkleding te kunnen recyclen. Zo kunnen zij de vervolgstappen zetten om nieuwe materialen, innovaties en businessmodellen te creëren binnen de circulaire economie op korte termijn.

De transitie van lineaire economie naar een circulaire textielindustrie
Ongeveer 120 jaar geleden was de textielindustrie verantwoordelijk voor de realisatie van de industriële revolutie. Zij waren de pioniers met vernieuwende technologieën die het economische landschap veranderden. De Spinning Jenny en de Jacquard waren de instrumenten voor massaproductie, automatisering en efficiëntie. Vandaag de dag zien we dat niet alleen de textielindustrie vast is komen te zitten in een verouderd paradigma met onaanvaardbare ecologische en sociale gevolgen.

Voor de textiel industrie is de tijd nu gekomen om opnieuw te pionieren, vooruitgang te boeken en de manier van zaken doen opnieuw vorm te gaan geven. Zoals we dat 120 jaar geleden hebben gedaan, om zo een nieuwe industriële revolutie te creëren. De nieuwe weg vooruit is circulaire economie. Waar afval word omgezet naar grondstoffen. De verschuiving van lineaire naar circulaire productie wordt mogelijk gemaakt door een verschuiving van verwarring naar transparantie, van producten naar oplossingen en van hiërarchische structuren naar co-creatieve clusters. Als revolutie mogelijk is, is co-creatie de sleutel. Een bedrijf kan niet veel veranderen, maar een netwerk van samenwerkende ontwerpers, merken, producenten, verkooporganisaties, retailers, visionairs, ontwikkelaars, activisten en gebruikers kunnen dit wel.

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 21.00 uur
Zaterdag 08.00 tot 12.00 uur
Route

Technische dienst

Technische Dienst Verfspuitapparatuur:

0413-24 44 67

Technische Dienst Spuitcabines:

0413-24 44 30

Technische Dienst PBM:

0413-24 44 80

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: