WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Binnenzijde van een spuitcabine bij Van Mossel Autoschade

Van Mossel Autoschadeherstelt snel en duurzaam

Van Mossel Autoschade Nijmegen betrekt een nieuwbouwpand, dat geheel gasloos is. De specialisten van Wiltec hebben de expertise in huis om duurzame oplossingen te realiseren. Door de op maat gemaakte cabines en installaties kan Van Mossel sneller en duurzamer werken aan het herstellen van beschadigde auto’s.

Van Mossel Autoschade is onderdeel van de Van Mossel Automotive Groep. De Van Mossel Automotive Groep is in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grotere en vooraanstaande automotive bedrijven in Nederland. Het bedrijf telt ruim 300 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Van Mossel is dealer van 34 merken, heeft een landelijk netwerk van autoschadebedrijven en mega occasion centra en een leasebedrijf. Er werken ruim 4.600 medewerkers bij Van Mossel Automotive Groep.

De vraag
De huur van het pand van Van Mossel Autoschade in Nijmegen liep af. Van Mossel had de keuze tussen die locatie verbouwen of een nieuwbouwlocatie betrekken. Doordat het oude pand qua routing erg ongunstig was en de nieuwbouw op een voordelige locatie gerealiseerd kon worden, langs de snelweg, is gekozen om een nieuw pand te bouwen. De specialisten van Wiltec werkten eerder al voor Van Mossel Autoschade bij onder andere projecten in Zwolle, Hoorn en Rotterdam. De indeling van de schadebedrijven van Van Mossel maakt de projecten uniek. Het is gemaakt op basis van het zogenoemde snelwegprincipe. Door de langdurige en intensieve relatie met Van Mossel, zijn de specialisten van Wiltec ook voor dit project ingeschakeld. Het autoschadebedrijf werkt graag samen met Wiltec omdat we snel kunnen schakelen, projecten op korte termijn kunnen uitvoeren en de kennis in huis hebben om ook over duurzame oplossingen na te denken en deze te realiseren. De grote uitdaging in Nijmegen is dat het pand compleet gasloos is.

Cabine bij Van Mossel Autoschade

De oplossing
De nieuwbouwlocatie van Van Mossel Autoschade Nijmegen bestaat uit een showroom, garage en het schadebedrijf. De locatie is compleet gasloos. In overleg met de opdrachtgever is een  spuitcabine gerealiseerd met dwarstransport. Het grote voordeel hiervan is dat de cabine meerdere doorgangen heeft, waardoor meer snelheid kan worden gerealiseerd. De elektrische verwarmingsinstallatie en de warmte-terugwininstallatie zijn de perfecte oplossing voor het gasloze pand. Ook realiseerden we een mengkamer met luchtbehandeling, twee voorbewerkingsplekken met afzuiging, twee ruimtes voor spot repair, een dubbele cabine voor aluminiumreparaties, een ruimte voor het ontladen van elektrische voertuigen, werkplaatsinrichting, centrale stofafzuiging en een elektrische bedrijfsverwarmingsunit. En dat allemaal afgestemd op de wensen van Van Mossel en op de indeling van de ruimte. Een uitdagend project voor onze specialisten.

De vooruitgang
Van Mossel legt de lat hoog wat afwerking betreft. Niet alleen moet alles goed functioneren, het moet er ook goed uitzien. De specialisten van Wiltec hebben alle installaties en cabines klantspecifiek ontworpen, getekend, geproduceerd en geïnstalleerd. Doordat de installaties op elektriciteit werken, is dit een stuk duurzamer dan traditionele installaties. Ook neemt door het snelwegprincipe en de routing de snelheid van het schade herstellen toe. Van Mossel werkt dus nu ook in Nijmegen een stuk sneller en duurzamer!

Bekijk hieronder de timelaps die we van dit project hebben gemaakt.Terug naar boven