WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Open hiring - vrouw in het Wiltec magazijn.

Open hiring:een baan zonder sollicitatiegesprek

Wiltec is ervan overtuigd dat iedereen die wil werken, mee moet kunnen doen op de arbeidsmarkt. Het maakt niet zoveel uit waar een medewerker vandaan komt of wat zijn of haar verleden, ervaring of leeftijd is. Het gaat erom welke talenten iemand heeft en hoe we die van waarde kunnen laten zijn, voor het bedrijf én voor de medewerker. Daarom zet Wiltec ook in op Open Hiring. 

Er zijn veel mensen die nu niet actief deelnemen aan de arbeidsmarkt. Soms simpelweg omdat solliciteren (te) lastig of moeilijk is. Soms omdat ze gewoon geen baan kunnen vinden. Dat kan zijn omdat iemand al lang niet meer deelgenomen heeft aan het arbeidsproces, omdat degene de Nederlandse taal niet zo goed spreekt of omdat een sollicitatiebrief schrijven moeilijk is. Dat kan anders, aldus Wiltec. “Er lopen nu veel te veel potentiële medewerkers rond waarvan het talent niet benut wordt. Dat is echt jammer!” 

Dat Wiltec écht staat voor een andere benadering van de arbeidsmarkt, blijkt onder andere uit de actieve rol die het bedrijf pakt bij diverse platforms en initiatieven die zich inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans op werk te bieden. En niet alleen werk, maar vooral ook een kans om ergens bij te horen, onderdeel te zijn van een team, zich te ontwikkelen en betekenisvol te zijn voor anderen. Daarom is inclusief ondernemen zo belangrijk! 

Aan de slag door Open Hiring 
Bij Wiltec zijn inmiddels diverse medewerkers aan de slag door Open Hiring. Dit jaar hebben, tijdens een Open Hiring bijeenkomsten, al bijna dertig belangstellenden kennis gemaakt met Wiltec en het Open Hiring concept. Een aantal daarvan kon meteen aan het werk in het magazijn en in het atelier en sommigen hebben gesolliciteerd op een andere functie bij Wiltec. 

Ook interesse in een carrière bij Wiltec? Bekijk dan onze vacatures. Of wil je graag aan het werk maar vind je solliciteren lastig? Klik dan hier. We maken graag kennis met je! Meer nieuws