Top
 
Contact

Nieuws

27 februari 2018

Nieuw: Columbus PC Pleat filters zorgen voor flinke besparingen

Revolutie in de spuiterij; filterstandtijden verdubbelen!

Filters wisselen; een klus die niemand graag doet en die meestal teveel tijd kost. Bovendien is vaak maar een deel van het filter vervuild, zonde van het schone deel! Gelukkig is dat nu verleden tijd; in samenwerking met Columbus Industries introduceert Wiltec een compleet nieuw assortiment boxfilters. Met deze PC Pleat filters kunnen bedrijven modulair wisselen. Bovendien is de opvangcapaciteit extreem hoog én zijn het de ‘groenste’ filters op de markt; goed voor het milieu én de portemonnee. Geschikt voor elke spuiterij en elk type lak of lijm!

Modulair wisselen betekent dat de filterwand wordt opgedeeld in kleinere vakken, elk voorzien van een boxfilter, die separaat gewisseld kunnen worden. Hierbij worden alleen de gedeeltes waarvan de filters volledig verzadigd zijn gewisseld en wordt zo enorm bespaard op de filterkosten.

Maar de PC Pleat biedt meer voordelen dan alleen het modulair wisselen:

• een extreem hoge opvangcapaciteit; door minder filterwisselingen, minder productiestilstand;
• een zeer hoge efficiency; luchtkanalen blijven schoon wat onderhoudskosten laag houdt en de levensduur van de installatie verlengt;
• minder energiekosten door zeer lage weerstand gedurende de gehele levensduur van het filter;
• kant-en-klaar en daardoor direct inzetbaar; minder tijdsverlies bij filterwisselingen.

Optimaal resultaat in elke spuiterij
Met dit complete assortiment aan boxfilters is voor elke spuiterij en elk type lak of lijm de optimale combinatie te maken om elke doelstelling op het gebied van standtijd, efficiency en opvangcapaciteit te behalen. De PC Pleat is steeds verder geoptimaliseerd; zo is bijvoorbeeld het binnenwerk vernieuwd voor meer opvangcapaciteit, een betere luchtstroom en een langere levensduur. Met de gepatenteerde vorm aan de binnenkant van het filter onderscheidt de PC Pleat zich in de markt. Zo kan met deze filters tot wel 144 kg/m² verfoverspray worden opvangen en zijn daarmee uniek in hun soort.

Energiezuinigste boxfilter
De Columbus filters zijn gemaakt van gerecycled papier welke bij afvalverbranding een minimaal residu achterlaten. De PC Pleat is bovendien het groenste filter vanwege de lage weerstand. Een lage weerstand zorgt ervoor dat het energieverbruik flink wordt verminderd. In een gemiddelde spuiterij kunnen te snel dichtslippende filters met een hoge weerstand al snel zorgen voor honderden euro’s aan ‘verborgen’ extra kosten.

Praktijk
De PC Pleat bewijst zich volop in de praktijk bij o.a. timmerfabrieken, machinefabrieken en in de automotive sector. Een grote kozijnenfabriek in Noord-Holland heeft de PC Pleat filters al in gebruik en behaalt enorme standtijden die zelfs meer dan twee keer langer zijn dan hun voormalige boxsysteem. Mede door deze extreme resultaten en vele voordelen zorgt de PC Pleat voor een revolutie in de spuiterij!

Voor meet informatie, kijk op www.wiltec.nl/modulairwisselen.

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 21.00 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Technische dienst

Technische Dienst Verfspuitapparatuur:

0413-24 44 67

Technische Dienst Spuitcabines:

0413-24 44 30

Technische Dienst PBM:

0413-24 44 80

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: