Top
 
Contact

Nieuws

16 oktober 2019

Nederlandse basketbalscheidsrechters kiezen voor Vokkero communicatiesysteem

Om een basketbalwedstrijd in goede banen te leiden, moeten de drie scheidsrechters goed met elkaar kunnen communiceren. De Nederlands Basketball Bond heeft in de zoektocht naar een professioneel communicatiesysteem een partner gevonden. Het bedrijf Wiltec heeft de bond geadviseerd bij de keuze voor het Vokkero communicatiesysteem.

Basketball kan als een van de luidruchtigste sporten worden beschouwd. In een galmende zaal zijn, naast het gepiep van de sportschoenen, voor scheidsrechters nog tal van andere harde geluiden te horen. De game announcer is enthousiast met zijn microfoon bezig, er is luide muziek te horen, er wordt druk gecommuniceerd tussen spelers en op de tribunes zijn de toeschouwers aan het juichen. Dat alles op een veld van 15 bij 28 meter.

Testen
De Nederlandse Basketball Bond besloot begin 2019 verschillende communicatiemiddelen te testen. Het Vokkero communicatiesysteem wordt al met succes gebruikt in de Franse basketbalcompetitie en deed mee in de test. Samen met Wiltec, distributeur van Vokkero in de Benelux, werden diverse communicatiesystemen getest bij verschillende wedstrijden in De Maaspoort (Den Bosch). Vokkero kwam als beste uit de test. Derhalve worden de scheidsrechters in Dutch Basketball League, de eredivisie bij de mannen, dit seizoen uitgerust met het Vokkero systeem.

Resultaten
Een headset in het oor is wennen voor een scheidsrechter, dus het is van belang dat de juiste maat oordop wordt gebruikt. Bij het rennen moet de headset immers stabiel blijven zitten. De gevoelige spreekmicrofoon activeert zichzelf zodra deze de spraak van de gebruiker herkent. Daar is slechts een fractie van een seconde voor nodig. Tijdens de onderlinge communicatie worden alle omgevingsgeluiden in de zaal weg gefilterd. Scheidsrechters kunnen elkaar via het communicatiesysteem attenderen op gedrag van spelers en belangrijke zaken in de wedstrijd. Een ander effect is een sterker teamgevoel, doordat er continue onderling contact is via een open lijn.

Voordelen die werden genoemd bij de tests:

  • Binnen het team scheidsrechters verhoogde het teamgevoel door het continue contact
  • Scheidsrechters konden elkaar op afstand attenderen op spelersgedrag en belangrijke facetten in de wedstrijd. Daardoor zijn ook veel minder onderbrekingen nodig waarbij ze normaal gezien naar elkaar toe lopen voor overleg
  • De headsets blijven goed zitten bij het vele rennen
  • Alle omgevingsgeluiden uit de zaal werden uitstekend gefilterd

Het communicatiesysteem wordt al getest door de Franse basketballeague (FFBB). Daar is een kort videoverslag over gemaakt:

Over het systeem
Vokkero is al 14 jaar marktleider op het gebied van communicatiesystemen in de sportwereld. Zo zijn scheidrechters op het WK voetbal, de FIFA Champions League en 95% van alle voetbalfederaties al voorzien van het Vokkero systeem. Ook binnen de Olympische Spelen en het wereldwijde (ijs)hockey en basketbal is het systeem geen onbekende. Vokkero heeft haar sporen verdient door gebruikersvriendelijkheid, kraakheldere audio en een zeer goede ruisfiltering van storend omgevingsgeluid. Daarnaast is het met dit zogenaamde Full-Duplex systeem mogelijk om gelijktijdig te communiceren.

De voordelen op een rij:

  • Lichtgewicht
  • Hands-free systeem
  • Gepatenteerd ruisfilter
  • Beschikbaar met op maat gemaakte oordoppen
  • Digitale encryptie voor beveiliging
  • Gelijktijdig spreken en onderbreken (full duplex)

Vokkero op de werkvloer
Zet alle eigenschappen van het Vokkero systeem op een rij, dan leent deze zich ook uitstekend voor communicatie tussen professionals op de werkvloer. Met name teams die constant met elkaar in contact moeten zijn. Het nadeel van de traditionele portofoons (analoog of digitaal) is immers dat er maar één persoon aan het woord kan zijn. Interrumperen bij dringende zaken is dan niet mogelijk. Full-duplex systemen kun je zien als een open telefoonlijn binnen een groep. Deze systemen zien we vooral bij speciale Politie- en Defensiediensten en in de sportwereld. Het is echter ook een perfecte oplossing voor samenwerkende teams in de bouw, industrie, energie en chemie.Al in korte tijd zijn teams in tal van branches voorzien van het Vokkero systeem door Wiltec.

Wiltec is met trots exclusief distributeur en adviseur van Vokkero communicatiesystemen in de Benelux. Lees hier meer!

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 21.00 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Technische dienst

Technische Dienst Verfspuitapparatuur:

0413-24 44 67

Technische Dienst Spuitcabines:

0413-24 44 30

Technische Dienst PBM:

0413-24 44 80

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: