WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Persoon met jas aan in de regen "goed beschermd en comfortabel de donkere dagen door"
Elten veiligheidsschoen met twee mannen met regenkleding

Voorkom ongemakken én ongelukken

Het najaar staat voor de deur. Voor wie elke dag (of nacht) buiten werkt, is deze natte, koude en donkere periode verre van ideaal. Invloed op het weer hebben we niet, op de meest ideale werkomstandigheden daarentegen wél. Goed beschermd en comfortabel aan het werk, ook tijdens slecht weer. Een teken van goed werkgeverschap en een absolute must om ongemakken én ongelukken te voorkomen.
Twee showa handschoenen

Extra beschermingsmiddelen

Buiten werken bij lage(re) temperaturen is niet alleen onplezierig, het levert ook problemen op. Medewerkers zijn minder alert, voeten en handen doen pijn door de kou, de concentratie neemt af en prestaties worden minder nauwkeurig. Bij een temperatuur van 15 graden is een werkgever al verplicht om extra beschermingsmiddelen te bieden.
Man met regenjas en losse foto van een regenjas

Werken in de regen

Regenkleding bestaat allang niet meer uit een regenjas alleen. De mogelijkheden om medewerkers op de juiste wijze tegen het vallende water te beschermen, zijn eindeloos. Bij Wiltec bieden we een ruime keuze aan regenkleding van dunne kwaliteit en met het hoogst mogelijke ademend vermogen. Het resultaat: veel bewegingsvrijheid en een optimale warmteregulatie. Maar regenbescherming gaat verder. Denk aan handschoenen om grip (en dus veiligheid) te behouden en de juiste schoenen met een volledig waterdicht membraan.
Man op bouwplaats met winter werkkleding

Werken in de kou

Het Arbobesluit (artikel 6.1) bepaalt dat de temperatuur op de werkplek niet nadelig mag zijn voor de gezondheid van de werknemer. Hoewel er geen specifieke temperaturen worden genoemd, is wel bepaald dat werkgevers er alles aan moeten doen om gezondheidsklachten te voorkomen. Met een drielagensysteem zijn medewerkers optimaal voorbereid op het weer. Een vochtregulerende basislaag zorgt ervoor dat een medewerker droog blijft en geeft de eerste warmte. De basislaag wordt gevolgd door een isolerende tussenlaag die warmte opslaat en transpiratie afvoert. De derde laag, de weersbestendige buitenlaag, heeft een ventilerende werking en dient daarom ademend te zijn.
Verhoogde zichtbaarheidskleding met glow in the dark

Werken in het donker

Verhoogde zichtbaarheid van medewerkers verdient in deze tijd van het jaar alle aandacht. Wiltec biedt diverse ‘high visibility’ kledinglijnen van verschillende fabrikanten, maar daarnaast zijn er ook andere, eenvoudige oplossingen die direct resultaat geven. Denk aan helmstickers met reflectie, Glow in the Dark veiligheidsvestjes of bijvoorbeeld high visibility oorkappen.
Persoon met bouwhelm onder zijn arm.

Onze specialisten

geven advies

Een persoonlijk advies en een offerte op maat? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.
Wij helpen u graag vooruit!