WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Productiemedewerker die zijn Showa biodegradable handschoen laat zien

Samen verduurzamen we een stukje wereld!

Naast de keuzes die wij zelf maken en waar we zelf verantwoordelijk voor zijn, helpen we u duurzamer te ondernemen. We willen waar mogelijk inspireren door het gewoon te doen, door te innoveren en met duurzame en vernieuwende oplossingen en producten te komen.

Tweetal pakken papier van navigator, afbeelding van een bos met tekst "voor iedere boom die wordt gekapt, plant navigator er een terug"

Duurzame processen en producten

Wiltec geeft de voorkeur aan milieuvriendelijke(re) producten en helpt u uw productieprocessen te vergroenen. We zijn continu opzoek naar slimme oplossingen die leiden tot energiebesparing, afvalvermindering, langere levensduur van machines, gebruik van duurzamere grondstoffen en het optimaliseren, veiliger maken van een werkomgeving!
Vergaderruimte met bruine Vepa Whale tafel, stoelen en bijpassende vepa lampen.

Duurzame kantooroplossingen

Ons facilitaire assortiment omvat ruim 7.000 artikelen met een duurzaam of milieuvriendelijk keurmerk. Bijvoorbeeld kantoormeubelen en akoestische panelen gemaakt van retourgenomen en/of gedragen bedrijfskleding, CO2-neutrale printers op zonne-energie en refurbished kantoormachines (printers).
Twee I-did tassen gemaakt van vilt en gedragen bedrijfskleding. Man met geel fluorescerende veiligheidskleding met Pilon in zijn hand.

Duurzame kledingoplossingen

Bij duurzame kleding, recyclen en circulariteit is het van belang dat producten zo lang mogelijk meegaan én na einde levensduur weer als grondstof kunnen worden ingezet. Wiltec brengt daarom ketenpartners en initiatieven samen met als doel textielafval om te zetten naar nieuwe grondstoffen en eindproducten.
11 circulaire doelen in een circel en groene hand welke een plant vasthoudt.

Transparantie in de keten

Als ketenregisseur borgen we volledige transparantie in de keten voor alle spelers binnen de keten of het project. En we stellen in dit kader jaarlijks doelen op om zo negatieve impact op mens en milieu in de keten te voorkomen.
Vrouw gele coltrui met filmklapper in de hand met tekst "onze droom - Wiltec".

Samenwerking is de sleutel tot succes

Wiltec pakt actief haar rol als ketenregisseur. Onze droom: een oneindige cirkel van hoogwaardige circulaire producten. We gaan ervoor, maar er is nog een lange weg te gaan. Als u in de keuze van materialen en bij het ontwerp van de kleding al rekening houdt met circulaire ambities, is er ontzettend veel mogelijk. Daarin begeleiden we graag.