WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Vier Vepa houten stoelen met stoffen bekleding op een rij

Ons duurzame assortiment

We geven de voorkeur aan milieuvriendelijke(re) producten en denken graag met u mee in productieprocessen die duurzamer kunnen.

Vier fases van textiel in de circulaire keten

Draag met deze kleding bij aan een beter milieu

De textielbranche is een van de meest vervuilende branches. Daarom kiezen wij voor beroepskleding met minder milieu-impact; gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals gerecycled polyester en biologisch katoen en zonder nieuwe grondstoffen, energie en water te verspillen. Onze circulaire partners: Blue Loop en GAIA Circulair.
Explosive view van een Emma veiligheidsschoen

Veiligheidsschoenen met een ‘positive footprint’

De comfortabele én circulaire schoenen van Emma zijn gemaakt van materialen met een langere levensduur; alles wordt volledig hergebruikt. Elke schoen heeft een eigen materialenpaspoort en voor elk materiaal is al een volgende gebruikstoepassing bedacht.
Drietal biologisch afbreekbare showa handschoenen (groen, oranje en zwart) samen met het biodegradable logo.

Dezelfde handschoen, beter voor de planeet

De biologisch afbreekbare handschoenen van Showa bieden uitzonderlijke bescherming zonder onze ecosystemen te schaden. Dezelfde kwaliteit, prestaties en bescherming, maar beter voor de planeet.
Kruisstroomwisselaar in een luchttechnische installatie

Bespaar energie met een warmte terugwin-unit

Win warmte terug met een kruisstroomwisselaar in luchttechnische installaties. Deze wisselaar wordt opgewarmd door warme afvoerlucht. De verse aanvoerlucht loopt diagonaal door de kruisstroomwisselaar, waardoor deze voorverwarmd wordt. Hierdoor neemt uw energieverbruik tot 75% af.
Graco E-king applicatie pomp naast een zonnepaneel

Een groener spuitproces met elektrische spuitinstallaties

Door elektrische spuitapparatuur - zoals Graco E-King en E-Flo - te gebruiken, reduceert u de CO2-uitstoot. Luchtverbruik is geëlimineerd, waardoor deze pompen minder vervuilend zijn dan oudere luchtaangedreven varianten. De pompen kunnen zelfs volledig CO2-neutraal aangedreven worden door zonnepanelen.
Tweetal Vepa stoelen gemaakt van hennep en hars, rechts een boer waar deze hennep wordt geproduceerd.

Bureaustoel gemaakt van uniek biomateriaal

Met de Hemp Fine lanceert Vepa als eerste ter wereld een collectie stoelen met een zitting gemaakt van hennep en hars; 100% biologisch, plantaardig én recyclebaar. Met groen meubilair in uw kantoor straalt u duurzaamheid uit.
Twee Ricolt Uthen koffie verpakkingen naast een stapel Ricolt Uthen koffiebekers

Fairtrade koffiebonen met maximale smaak

De lichtgebrande 100% arabica koffiebonen van Ricolt Uthen geven de juiste dosis aroma’s af. En dat proeft u! Deze koffie heeft een bijzonder laag cafeïnegehalte en is voorzien van het keurmerk Fairtrade. Eerlijk en verantwoord koffiedrinken dus.