Top
 
Contact

Nieuws

24 juni 2021

Minder arbeidskosten door automatische lijmopbrengmachine van Bos Machines

Het belijmen van kozijnen, ramen en deuren is een arbeidsintensieve bezigheid. Dat moet beter kunnen dacht Bos Machines. Daarom ontwikkelde het bedrijf een nieuwe machine: BMH Gluemaster 2.0. Een automatische lijmopbrengmachine die ook de deuvels indrukt. De machine is uitgerust met een door specialisten van Wiltec gemaakt lijmdoseersysteem.

Bos Machines heeft zich in de afgelopen 35 jaar van wederverkoper tot zelfstandig producent van houtbewerkingsmachines ontwikkeld. Inmiddels vindt de ontwikkeling en productie van de BMH Machines plaats in Vianen. Bos Machines voert het gehele proces in eigen huis uit, van voorbereiding tot productie, van productie tot installatie en van installatie tot en met aftersales.

De vraag
Het belijmen van kozijnen, ramen en deuren is vaak echt handwerk. Niet alleen moet de lijm handmatig opgebracht worden, maar lijmresten worden ook met de hand verwijderd. Bovendien is het indrukken van de houten en/of kunststof deuvels een fysieke belasting. “Dat moest makkelijker en beter kunnen”, zegt Hetty de Jong, manager bedrijfsbureau van Bos Machines. “Daarom ontwikkelden we een nieuwe machine: BMH Gluemaster 2.0. Een automatische lijmopbrengmachine die ook de deuvels indrukt. De machine kan volledig automatisch lijmen, op zowel horizontale- als verticale vlakken. Het lijmpatroon wordt automatisch aangebracht en zorgt voor een perfecte lijmverdeling.” In de ontwerpfase van deze machine schakelde Bos Machines de specialisten van Wiltec in. De machine wordt inclusief lijmpomp geleverd en het bedrijf uit Vianen had zijn oog laten vallen op de toevoerpompen van Graco. Samen met de specialisten van Wiltec is het juiste lijmdoseersysteem voor de toepassing van Bos machines geselecteerd. “Met de geselecteerde pomp is de Frencken lijm goed doseerbaar. Precies wat we zochten.” 

De oplossing
Van de machine heeft Bos Machines een prototype gemaakt. Voor Wiltec de uitdaging de lijmpomp te integreren in de machine. Om de nauwkeurigheid van het doseren te kunnen garanderen is een volume gestuurde installatie gebruikt, bestaande uit 20:1 Checkmate, Glue Control en een automatisch doseerventiel. De lijmopbrengmachine is uitgerust met het door de specialisten van Wiltec gemaakte systeem. De lijmdoseerinstallatie bevindt zich naast de machine, zodat het lijmvat makkelijk te vervangen is. “Inmiddels zijn er al 45 machines verkocht”, laat Hetty enthousiast weten. “De verkoop gaat in sneltreinvaart.”

De vooruitgang
Door de aanschaf van de machine besparen bedrijven op arbeidskosten. Er is minder handwerk nodig. Lijmresten worden door de perfecte lijmverdeling niet of nauwelijks langer handmatig verwijderd en dat levert een besparing op van tien tot vijftien minuten per kozijn! Daarnaast wordt een constante kwaliteit gegarandeerd. In een tijd dat het houten kozijn moet concurreren met kunststof kozijnen is dat een zeer belangrijk aspect. Er wordt bespaard op de lijmkosten en de machine levert eveneens milieuvoordelen op: minder lijm en minder afval. Doordat er gewerkt wordt  vanuit 29 kg lijmvaten, gaat u minimaal 50% op de lijmkosten besparen en ook nog eens enorm op de afvalstromen (1 vat van 29 kg vervangt namelijk ongeveer 65 kokers!). Hetty: “Onze klanten zijn erg tevreden met de machine. Onze klanten blij, wij blij!”

Interessant?
Bent u  ook opzoek naar een maatwerkoplossing voor uw bedrijf? Neem contact op met een van onze specialisten via 0413 – 24 44 44  of stuur een e-mail met uw vraag naar sales@wiltec.nl. We helpen u graag.

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 21.00 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Technische dienst

Technische Dienst Verfspuitapparatuur:

0413-24 44 67

Technische Dienst Spuitcabines:

0413-24 44 30

Technische Dienst PBM:

0413-24 44 80

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: