Top
 
Contact

Nieuws

25 augustus 2017

De Meeuw en Wiltec dragen samen bij aan Nederland Circulair

Circulaire picknicktafel Wiltec

De Meeuw ontvangt van Wiltec eerste circulaire picknicktafel gemaakt van oude bedrijfskleding.

Als specialist in flexibele en toekomstbestendige gebouwen vindt De Meeuw duurzaamheid en circulariteit belangrijk. Voor Wiltec, mede oprichter van de ‘The Dutch Circular Workwear Association’ genoeg reden om de handen ineen te slaan! Wiltec is met De Meeuw een pilot-project gestart om versleten bedrijfskleding terug te brengen in het productieproces. Oude bedrijfskleding van De Meeuw wordt volledig gerecycled. Zodra de kleding is versleten wordt deze ingezameld in boxen die verspreid door het bedrijf staan opgesteld. De kleding wordt samen met oude plastic zakken naar producten van hard plastic gerecycled. Zoals tafels, planken en paatjes. Aan het einde van de levensduur kunnen de producten worden omgesmolten en worden gebruikt voor nieuwe producten. Zo is de cirkel helemaal rond!

De Meeuw ontvangt eerste circulaire picknicktafel

Op donderdag 24 augustus 2017 ontving De Meeuw als één van de eerste de circulaire picknicktafel uit handen van Guulke van der Locht, Adviseur Veiligheid en Beroepskleding van Wiltec. ‘Wij zijn er trots op dat we deze circulaire samenwerking met De Meeuw van de grond hebben gekregen,’ aldus Guulke. ‘De Meeuw is één van de eerste partners waarmee we dit traject hebben afgelegd, dit laat zien dat dit bedrijf echt bezig is met circulair ondernemen.’

De ingebruikname van de tafel werd op feestelijke manier ingeluid samen met Paul Megens, Hoofd Inkoop van De Meeuw. Paul: ‘Circulariteit zit in onze genen. In 80% van onze huisvesting is er sprake van herinzet. Dit wil zeggen dat een gebouw is opgebouwd uit eerder ingezette gebouwdelen, die na grondige inspectie en eventuele update weer in perfecte staat zijn voor een volgende opdrachtgever.’

‘Met gebundelde krachten dragen de Meeuw en Wiltec samen bij aan Nederland Circulair,’ besluiten Guulke en Paul.

Over The Dutch Circular Workwear Association
Dutch Awearness heeft een volledig circulaire supply en productieketen gecreëerd in de herbruikbare werkkleding en bedrijfskleding markt, waarmee afval in grondstoffen wordt omgezet. Wiltec is mede-oprichter van The Dutch Circular Workwear Association, een samenwerkingsverband waar Dutch Awearness ook onderdeel van uit maakt. Dit samenwerkingsverband streeft ernaar werkkleding voor 100 % te recyclen, door van deze kleding nieuwe kleding te maken, of om te zetten naar materialen voor bijvoorbeeld  picknicktafels. Wiltec en The Dutch Circular Workwear Association willen op deze manier bijdragen aan een betere, schonere wereld.

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 21.00 uur
Zaterdag
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Technische dienst

Technische Dienst Verfspuitapparatuur:

0413-24 44 67

Technische Dienst Spuitcabines:

0413-24 44 30

Technische Dienst PBM:

0413-24 44 80

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: