WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Voorbeeld van ketting rails met blauwe bevestigers aan het plafond

Kettingbanen

Voor het transport van producten in een spuiterijomgeving is een kettingbaan vaak de beste en meest economische oplossing. Het hangende transportsysteem wordt met een motor aangedreven en beweegt een transportketting met een constante snelheid door een railsysteem. Ideaal voor oppervlaktebehandelingen, assemblage, productie, distributie en opslag.
Oranje geautomatiseerde rails

Power & free transportsystemen

De Power & free transportsystemen hebben een dubbel railsysteem. De ene rail wordt gebruikt voor de transportketting die constant door de baan beweegt, terwijl in de andere rail de trolleys lopen. In de ketting zijn meenemers gemonteerd om de trolleys door het systeem te verplaatsen. De meenemers grijpen de trolleys en vormen zo een verbinding, waardoor producten afzonderlijk van elkaar door de rail bewegen.
Monorail transport systeem bevestigd aan plafond

Monorail transportsystemen

De eenvoudigste vorm is het handmatige monorailtransportsysteem. Een breed scala aan componenten, waaronder profielen, bochten en schakelaars, kan worden gebruikt om een systeem te ontwerpen met een draaglast tot 3000 kg. Bepaalde onderdelen van het handmatige systeem kunnen worden geautomatiseerd, afhankelijk van de eisen van het productieproces.
Twee type transportsystemen en afbeelding van een monteur

Wiltec neemt als ketenregisseur al het werk uit handen

Ziet u de voordelen van transportoplossingen, maar weet u niet hoe u deze kunt realiseren? Wiltec kan, als ketenregisseur, u hierbij volledig ondersteunen. De specialisten van Wiltec begeleiden het project van begin tot einde. We inventariseren hoe het systeem voor u kan werken, zorgen voor de juiste installatie en geven desgewenst trainingen zodat het optimale resultaat behaald wordt!
Wiltec monteur sleutelt aan Graco pomp

Onze specialisten

geven advies op maat

Bent u geïnteresseerd in een passende transportoplossing? Onze specialisten denken graag met u mee!
Wij helpen u graag vooruit!