WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Man in spuitcabine die striplak van de wand trekt en afbeelding van emmer striplak

De juiste voorbehandeling voor het perfecte eindresultaat

Een goede voorbereiding is zóveel meer dan het halve werk. Het is een must voor het perfecte eindresultaat. Schuren, ontvetten, stofvrij maken en maskeren. Vergeet ook niet voor u gaat spuiten uw productie-omgeving te beschermen met striplak en vloerkarton. Dit zorgt uiteindelijk voor minder afkeur, minder kosten en minder afval!
Een graco E-king applicatiepomp en een zonnepaneel

Van pneumatisch naar elektrisch pompen

Doorlopende innovaties maken het mogelijk om steeds duurzamer en efficiënter te produceren, terwijl u wel aan de normeringen blijft voldoen. Met een elektrisch aangedreven pomp realiseert u een kostenreductie en mogelijkheid tot CO²-neutrale productie. Dankzij deze innovatie profiteert u van een lager geluidsniveau en minder pulsaties. Daarnaast bespaart u op onderhoud en beperkt u stilstand en storingen.
Drie applicatiepompen op een rij

Sneller werken met een 2K installatie

De specialisten van Wiltec adviseren u graag. Bijvoorbeeld over een 2K installatie. Door het gebruik van een twee-componenten installatie realiseert u direct een kostenbesparing. Het werk is minder arbeidsintensief en tijdrovend, u bespaart op afval en spoelmiddelen en hebt minder last van storingen. Daarbij voorkomt u stilstand en verhoogt u uw productiecapaciteit.
Graco applicatiepomp en een afbeelding waar een persoon verspuit

Elektrostatisch spuiten voor een hoger spuitrendement

Het besparen op lakken, het terugdringen van VOS-uitstoot en het leveren van kwalitatief gelakte producten is voor iedere spuiterij een must. Elektrostatisch spuiten zorgt voor een betere dekking, ook op plekken die moeilijk te bereiken zijn. Zowel de verf als het te spuiten voorwerp krijgt een lading, wat zorgt voor een goede verstuiving. U kunt efficiënter spuiten en heeft minder overspray, waardoor u bespaart op tijd, kosten en materiaal.
Spuiter die een boxfilter uit een boxfilterwand verwisseld.

Modulair wisselen: voorkom stilstand

Door de filters in uw afzuigwand modulair te wisselen, neemt uw productiecapaciteit toe en voorkomt u stilstand. Een spuitwand wordt in het midden het meest belast met overspray, de filters daar zijn dus eerder volledig verzadigd. Vervang alleen de volledig verzadigde filters en boek flinke vooruitgang op kwaliteit én op efficiency en realiseer een kostenbesparing.
Norton Elektrisch schuurmachine, man die schuurmachine gebruikt

Bespaar energiekosten met een elektrische schuurmachine

Voorheen was pneumatisch schuren een must, maar de kwaliteit van elektrische schuurmachines wordt steeds beter. Het resultaat is nu even constant als pneumatisch schuren. Door over te stappen op de elektrische variant bespaart u energiekosten. Door gebruik te maken van deze innovatie werkt u duurzamer en efficiënter.
Spuiter in beschermd pak en een tekening van een pomp en vaten

Kortere doorlooptijd door verwarmde spuitset

Bespaar kosten met een verwarmde spuitset. Door het verwarmen van het materiaal (verf) is er minder druk (energie) nodig om het product te verspuiten. Ook vloeit het materiaal beter en is er minder verdunning nodig. Met deze (op maat gemaakte) set kunt u het proces beter controleren, gebruikt u minder materiaal, droogt uw product sneller en is de doorlooptijd korter.
Monteurs plaatsen een uitlaat op het dak, monteurs werken in een nieuwe cabine

Regulier onderhoud is geen overbodige luxe

Technisch onderhoud van spuit- en doseerinstallaties en spuit- en droogcabines zijn geen overbodige luxe. Door regulier onderhoud voorkomt u stilstand en bespaart u kosten. Wiltec biedt service en technisch onderhoud aan voor alle merken spuitapparatuur, doseerinstallaties, droogcabines en overige luchttechnische apparatuur. Ook voor technisch onderhoud en keuringen kunt u bij Wiltec terecht.
Foto van een man achter een bureau die iets aan het tekenen is op zijn ipad

Onze specialisten

geven advies op maat

Wilt u uw productieproces optimaliseren en daarmee kosten besparen? Onze specialisten denken graag met u mee!
Afspraak maken