Top
 
Contact

Clients

Nieuwe spuittechnieken

nedtrain logo

NedTrain is dé specialist in onderhoud aan  treinstellen en als bedrijf onderdeel van de NS Groep. Van technisch onderhoud tot snelle servicebeurten en van reiniging tot korte termijn onderhoud en lange termijn revisie: NedTrain zorgt ervoor dat de 1,2 miljoen treinreizigers van NS dagelijks op tijd, veilig en in een schone trein op hun bestemming komen. NedTrain werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Frisse lucht dankzij airco en een goed ventilatiesysteem, relaxte loungebanken, stilte plekken waar je goed kunt werken, Wifi, stopcontacten, een app die aangeeft in welke delen het druk is en waar je dus het beste kunt instappen: het leven als treinreiziger wordt steeds aangenamer. Ieder jaar voert NS veel veranderingen door om treinen steeds beter en comfortabeler te maken. Want ook NS wil uiteraard dat haar reizigers zich thuis voelen. Het bedrijf dat al deze aanpassingen uitvoert, is NedTrain, dochteronderneming van NS. Een treinstel komt bij NedTrain Refurbishment & Overhaul (R&O) in Haarlem binnen, wordt helemaal gestript, vernieuwd én…. natuurlijk weer in de juiste kleuren gespoten.

Jan Veerkamp was vanuit zijn functie als Hoofd Facilitair Bedrijf op zoek naar nieuwe spuittechnieken om efficiënter te kunnen werken, inclusief een kwaliteitsverhoging van de conservering. Daar had Wiltec het antwoord op: een 2K installatie. Samen met Joris Veldboer, projectleider Nedtrain, heeft hij dit project vormgegeven.

Joris vertelt: ‘Voorheen werden de lakken voor de buitenzijde van de trein handmatig gemengd en gespoeld. Dat betekent veel werk, veel afval en de medewerkers komen in aanraking met de verfdampen. Met de nieuwe 2K installatie van Wiltec kunnen de spuiters gewoon het pistool pakken en direct aan de slag. Bovendien wordt er zo nooit meer teveel lak aangemaakt en hoeft er minder gespoeld te worden: een stuk beter voor het milieu! En dat vinden we bij NedTrain erg belangrijk. We hebben niet voor niets het doel gesteld ‘geen afvalstoffen meer in 2017’; dit draagt daar aanzienlijk aan bij.’

Om ervoor te zorgen dat alle spuiters de apparatuur goed leren kennen, geeft projectleider Paul Verhoeven (Wiltec) trainingen op locatie. De eerste reacties van de spuiters zijn positief: “Het is even wennen, maar uiteindelijk een stuk gemakkelijker werken: geen gesjouw meer met zware verfemmers! Dus het is ook nog eens beter voor de werkomstandigheden.” Zo zorgt NedTrain goed voor haar medewerkers, voor de reizigers van NS en voor het milieu: driedubbele winst!

Weetjes:

  • het treinstel ondergaat 3 spuitgangen: gele verf, blauwe verf, blanke lak
  • 1 ‘bak’ geel spuiten kost 2 spuiters een hele dag (8 uur)
  • de cabine kan op 40 graden verwarmd worden, de verf is dan na 2 uur droog
  • daarna wordt de kleur blauw en grijs gespoten
  • 2 personen werken tegelijk aan één bak

Op bezoek bij

NS: “We zorgen ervoor dat onze reizigers zich thuis voelen.”
Lees het complete artikel “Op bezoek bij Nedtrain”.Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 17.30 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: