Top
 
Contact

Clients

KONI: Kostenbesparing van 64% met ‘droge’ filtratie

KONI, wereldwijd een toonaangevende fabrikant van schokdempers, heeft dankzij een oplossing van Wiltec een besparing van maarliefst 64% gerealiseerd op filtratie. Wiltec verving bij KONI waterschermen door ‘droge’ filtratie. De enorme kostenbesparing is niet het enige voordeel; het verbetertraject in de spuiterij betekent ook optimale afzuiging, minimale stankoverlast, minder geluidsoverlast, minder doorslag en uitstoot, lagere onderhoudskosten en lagere kosten voor chemisch afval.

KONI produceert innovatieve schokdempers. De klantenkring bestaat wereldwijd uit de meest gerenommeerde en gerespecteerde merken in de automobielindustrie, spoorvervoer, truck- en trailerbouw, defensie en racerij.

In Oud-Beijerland vindt een belangrijk deel van de productie plaats. Dat kwaliteit een optelsom is van vele details, snapt men bij KONI als geen ander. Het is dan ook geen verrassing dat Wiltec als toeleverend specialist werd uitgedaagd om mee te denken voor een verbetertraject in de spuiterij. Enerzijds vanuit de behoefte om vervuiling terug te dringen, anderzijds om de kosten verder omlaag te brengen. Bij KONI was de spuiterij voorzien van een drietal waterschermen die zorgden voor afvoer en filtratie van de verfnevel. De waterschermen leverden echter enkele problemen op, zoals een beperkte afzuiging, hinderlijke stankoverlast van ‘besmet’ water en lekkages. Bovendien waren er torenhoge kosten voor de verwerking van het chemisch afval en voor de zuivering en het onderhoud van de waterschermen.

Droge filteroplossingen
Wiltec kwam met de juiste oplossing. Na een zorgvuldige inventarisatie en afstemming van productiewensen is besloten om de waterschermen te vervangen door ‘droge’ filtratieoplossingen. Het juiste filter voor deze toepassing is de High Capacity Eurosupra II filter uit het programma van Columbus. Door de opbouw van deze filter in zeven lagen papier en één laag synthetisch vlies wordt er optimaal gebruik gemaakt van de dieptewerking, efficiency, opvang capaciteit en standtijd van het filter.

Was KONI in de oude situatie nog 20.000 euro kwijt aan jaarlijkse kosten; de oplossing van Wiltec betekent een besparing van 64 (!) procent (12.800 euro) per jaar. De kosten zijn dus teruggebracht naar slechts 7.200 euro per jaar en daarbij is de vervuiling ook nog terug gedrongen. Naast deze financiele besparing is de werkomgeving voor de productiemedewerkers er ook nog op vooruit gegaan door minder stank, minder herrie en geen lekkages meer.

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 17.30 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: