Top
 
Contact

Clients

Optimaal schuurproces bij DAF

Bij DAF Trucks Vlaanderen N.V. speelde in het najaar van 2017 het probleem dat gebruik werd gemaakt van veel verschillende soorten schuurmateriaal. Door de vele gebruikers en de ruime keuze, was het niet eenvoudig om tot een constant schuurproces te komen.

DAF heeft specialisten van Wiltec ingeschakeld om het bestaande schuurproces te analyseren en te verbeteren, zodat hier weer een duidelijke lijn in zou komen. Wiltec heeft zich hierin onafhankelijk opgesteld en gekeken naar de beste oplossing qua merk en schuurmateriaal.

Gezien de ervaring, kennis en het specifieke proces, is na vele testen met verschillende materialen de keuze gevallen op Saint-Gobain Abrasives.
De voornaamste doelstelling was het verminderen van het aantal verschillende schuurkeuzes en een betere visualisatie van de te hanteren schuurmiddelen.
Op basis van de positieve bevindingen tijdens de testdag heeft Wiltec het advies uitgebracht aan DAF om te gaan werken met Norton Cyclonic, waarmee ze het aantal verschillende schuurschijven met meer dan 50% terug konden brengen en waarbij het schuurresultaat werd geoptimaliseerd.

“Het aantal verschillende schuurschijven is met meer dan 50% teruggedrongen.”

Het schuurproces werd meteen een stuk eenvoudiger, omdat voor de meeste stappen slechts één schuurschijf nodig is. Door de kleurcodering is het voor alle medewerkers duidelijk welke schuurmaterialen dienen te worden toegepast; óók op het moment dat de schijven niet meer in de originele verpakking zitten wordt automatisch de juiste keuze gemaakt.

De belangrijkste voordelen voor DAF:
– interne duidelijkheid over de te hanteren schuurmaterialen;
– risico op fouten minimaliseren;
– vermindering van afkeur;
– tijdsbesparing door effectiever schuurresultaat;
– minder wisselen van schuurschijven door de langere standtijd;
– een constant, strak eindresultaat;
– kostenbesparing.

Wat kan Wiltec voor u betekenen?
Uiteraard optimaliseren we ook graag uw schuurproces. In veel gevallen zal, net zoals bij DAF, Norton Cyclonic uitkomst bieden, maar niet in alle gevallen. Iedere situatie vraagt om advies op maat. Wiltec biedt u graag dit vrijblijvende advies en een test!

Wilt u ook kennis maken met Norton Cyclonic schuuroplossingen? Of wilt u advies om tot het optimale schuurproces te komen?

Neem dan gerust contact met ons op!

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 08.00 tot 17.30 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: