WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering

Bij Maas Aviation is efficiëntie van groot belang. Binnen vijf dagen moet een vliegtuig volledig van een nieuw verfjasje voorzien zijn. Het bedrijf benaderde de specialisten van Wiltec om het productieproces te optimaliseren met de beste verbruiksgoederen voor een optimaal eindresultaat.

Maas Aviation levert specialistische vliegtuiglakdiensten aan alle sectoren van de luchtvaartindustrie. Het bedrijf uit Maastricht levert deskundige afwerkings- en hersteldiensten voor vliegtuigen aan fabrikanten, passagiers- en vrachtluchtmaatschappijen, leasemaatschappijen, particuliere eigenaren en militaire klanten. Het doel van Maas is de wereldleider te zijn in het herstellen en schilderen van vliegtuigen.

De vraag
Het oppervlaktebehandelingsproces, van herstellen en schuren tot het verwerken van de verf, moet bij Maas zo efficiënt mogelijk verlopen. Alles moet op rolletjes lopen om de keiharde deadlines te halen. Om dit in goede banen te leiden, zijn de specialisten van Wiltec ingeschakeld.

De oplossing
Wiltec heeft een groot assortiment verbruiksgoederen en heeft de expertise in huis om Maas van het beste advies te voorzien. De specialisten van Wiltec hebben het productieproces van Maas geanalyseerd en verbetervoorstellen gedaan. Om Wiltec een totaalleverancier is, leveren we aan de vliegtuighersteller een totaalpakket aan A-kwaliteit verbruiksgoederen. Hierdoor zijn we een verlengstuk van de inkoopafdeling van Maas. Zo levert Wiltec een hoge kwaliteit low-lint non-woven poetsdoeken in combinatie met een ontvetter en doeken om de vliegtuigen na het schuren vrij te maken van de oude verflaag en te ontvetten. Maas neemt daarnaast aluminium tape & 3M vezel versterkte tape af om scheuren te repareren objecten te verstevigen.

De vooruitgang
Doordat Maas de specialisten van Wiltec heeft ingeschakeld, kan het bedrijf vliegtuigen sneller behandelen, heeft het een efficiënter productieproces zonder stilstand en minder afkeur door het gebruik van de juiste producten. Door de juiste poetsdoeken blijft er bijvoorbeeld geen pluis meer achter op het oppervlak waardoor er minder afkeur is en het resultaat verbetert. Voor het onderhoud van de vliegtuigen gebruikt Maas technische tapes, waardoor zij metalen componenten supersnel versterken en repareren. Doordat het bedrijf alle producten bij Wiltec kan afnemen, is het inkoopproces ook vereenvoudigd, wat zorgt voor een kosten- en tijdsbesparing.

De vooruitgang in feiten!
# Efficiënter productieproces
# Minder afkeur
# Betere kwaliteit van het eindproduct
# Eenvoudige inkoop
# Kosten- en tijdsbesparingTerug naar boven

 

Foto van een man achter een bureau die iets aan het tekenen is op zijn ipad

Onze specialisten

geven advies op maat

Benieuwd wat wij binnen uw productieproces kunnen stroomlijnen voor het beste eindresultaat? Onze specialisten denken graag met u mee!
Afspraak maken