WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Oranje graafmachine van Hitachi bij een berg zand/puin

Wiltec realiseert eerste elektrische pompenkamer in Nederland bij Hitachi

Hitachi Construction Machinery (Europe) streeft naar een CO2-neutrale productie. Dit streven sluit perfect aan bij de strategie van Wiltec om zoveel mogelijk maatschappelijk te ondernemen en onze klanten hierin te stimuleren. De specialisten van Wiltec hebben de wens van Hitachi om te verduurzamen ter harte genomen en hebben de eerste elektrische pompenkamer van Nederland gerealiseerd.  

Hitachi Construction Machinery (Europe) (HCME) in Amsterdam is verantwoordelijk voor de productie, verkoop en marketing van Hitachi-grondverzetmachines in heel Europa en delen van Afrika. Het bedrijf heeft meer dan 600 mensen in dienst. Hitachi produceert het grootste assortiment hydraulische graafmachines ter wereld, variërend van mini's van één ton tot mijnbouwgraafmachines van 800 ton. Elk afzonderlijk model levert productieve prestaties en is comfortabel, veilig en betrouwbaar. Naast graafmachines levert HCME ook wielladers, dumptrucks en ander bouwmaterieel voor speciale toepassingen. 

De vraag 
HCME is continu bezig  met het doorontwikkelen en het treffen van energiebesparende maatregelen. De marges staan erg onder druk en de eisen van eindgebruikers worden steeds strenger. De conventionele manier van werken is met pneumatische lucht aangedreven apparatuur. Het opwekken van de benodigde gecomprimeerde lucht is kostbaar en belastend voor het milieu. HCME streeft naar een CO2-neutrale productie en werd getriggerd door de techniek waarbij zware pompen elektrisch worden aangedreven in plaats van door lucht. 

De oplossing 
Dankzij de elektrische pomp hoeft er geen lucht meer comprimeert te worden waardoor grote hoeveelheden energie en kosten worden bespaard. Dit in combinatie met het elektrisch uitvoeren van alle overige accessoires uit de pompenkamer, was het mogelijk een volledig elektrische pompenkamer in te richten die klaar is voor de toekomst.  

De vooruitgang 
Door de installatie van de elektrische pompenkamer produceert HCME niet alleen CO2-neutraal, het bedrijf realiseert ook een kostenreductie, profiteert van een lager geluidsniveau en minder pulsaties. Daarnaast bespaart HCME op onderhoud en beperkt het bedrijf stilstand en storingen. De uiteindelijke oplossing is dus niet alleen goed voor het milieu maar is op langer termijn ook nog kostenreducerend. Wiltec was in deze casus niet alleen een leverancier maar ook een partner. 

De vooruitgang in feiten! 
# Minder milieuvervuiling 
# Daling van energiekosten 
# Beperking van stilstand en storingen 
# Constante kwaliteit van het eindproduct Terug naar boven

 

Man met rood shirt achter imac

Onze specialisten

geven advies op maat

Bent u geïnteresseerd in een elektrische pompenkamer? Onze specialisten denken graag met u mee!
Afspraak maken