WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Metrostel van GVB op viaduct

GVBverduurzaamt kledingpakket

Wiltec nieuwe leverancier van bedrijfskleding & PBM voor GVB

Wiltec is, na een uitgebreid selectieproces, wederom gekozen tot leverancier van GVB. Inmiddels levert het Udense bedrijf al sinds 2005 bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen aan het openbaarvervoerbedrijf. GVB koos Wiltec als beste inschrijver mede vanwege de duurzame collectie en werkwijze.

Medewerkers van GVB ontvangen hun bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen van Wiltec. In eerste instantie heeft Wiltec het bestaande kledingassortiment en de voorraad voor de operationele medewerkers van GVB in beheer genomen. Voor de technische & nautische medewerkers levert Wiltec vanaf juni 2022 haar eigen assortiment. Het proces van beheer, bestellen en uitgifte van de kleding is geoptimaliseerd door Wiltec, waarbij vanuit duurzaamheidsoogpunt de bestaande kledingvoorraad maximaal gebruikt wordt. De volgende stap is om een nieuwe kledingcollectie voor de servicemedewerkers van GVB te ontwikkelen, waar verduurzaming van het assortiment en de keten een belangrijk uitgangspunt zijn.

Gemak, inzicht en verminderen van kleding in de keten
Als ketenregisseur, en toeleverancier van bedrijfskleding en PBM, is Wiltec voor GVB de aangewezen partner als het gaat over het beheren én optimaliseren van de totale keten; dat geldt voor de samenstelling van de collectie, en opmeten van de kleding tot het per persoon verpakken, het verzenden van het kledingpakket, het reinigen en ten slotte retournemen van kleding. GVB heeft hier geen omkijken meer naar. Met behulp van slimme (online) technieken en innovaties, zoals een online bestel- en beheersysteem en een RFID-systeem, is eenvoudig te registreren en bij te houden hoeveel kleding in gebruik is, hoe vaak deze is omgeruild of is gewassen. Met deze inzichten kan gestuurd worden op maximale levensduur van de kleding en zal de hoeveelheid kleding in omloop verminderen. Wiltec levert bedrijfskleding voor 3650 medewerkers van GVB, verdeeld over operationele, technische en nautische medewerkers.

Nieuwe kledinglijn GVB
Inmiddels is ook het startschot gegeven voor het ontwikkelen van een nieuwe kledinglijn voor de service medewerkers van GVB. Verduurzaming van het kledingassortiment, de productieketen en de processen zijn hierbij een belangrijke leidraad, naast draagcomfort en het optimaliseren van de levensduur van de kleding. De uitstraling van de nieuwe kledinglijn gaat uit van de waardes van GVB: Gastvrij, Verbindend en Betrouwbaar. De nieuwe collectie van designer Karin Slegers zal in het najaar van 2022 worden getest met een draagproef, voordat de kleding worden uitgeleverd aan de eerste GVB-medewerkers.

De oude bedrijfskleding van GVB wordt uiteraard op een verantwoorde manier verwerkt en gerecycled. GVB, Wiltec en samenwerkingspartner GAIA circulair, bepalen samen de meest passende oplossing.