WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Vooraanzicht van pand De Eekhoorn

De Eekhoorngaat voor meer lucht

Door in de spuiterij van De Eekhoorn Dutch Furniture de vouwkarton filters te vervangen door Columbus filters, heeft Wiltec een kostenbesparing weten te realiseren van ruim 20.000 euro per jaar voor de meubelproducent. En passant zijn hiermee ook enkele andere praktische problemen in één keer opgelost.

De Eekhoorn Dutch Furniture is producent van (bouwpakket)meubelen en levert een grote collectie interieurartikelen onder de merken WOOOD, BePureHome en Vtwonen. De producten worden verkocht in 24 landen via meer dan 1300 online en offline verkooppunten. De Eekhoorn is wereldwijd een grote speler op het gebied van design, productie en distributie van DHZ-meubelen. 

De vraag 
De Eekhoorn ondervond problemen met de vouwkartonfilters in de afzuigkanalen van de spuitautomaat. Doordat de filters een te korte standtijd hadden, moesten deze drie keer per dag verwisseld worden. Bij het verwisselen waren drie personen een kwartier bezig en lag het productieproces stil. Dit kostte, zowel in arbeidskosten en materialen, veel geld. 

De oplossing 
De Eekhoorn legde het probleem neer bij de filterexperts van Wiltec, en Wiltec kwam met een verbeteringsproces. De grootste verandering was het vervangen van het vouwkarton door draadframe filters uit het programma van Columbus.  

De vooruitgang 
De standtijd van deze filters is driemaal langer, waardoor De Eekhoorn ruim 20.000 euro per jaar aan arbeids- en materiaalkosten bespaart. Ook kunnen er veel meer productie-uren worden gemaakt. 

De vooruitgang in feiten! 
# Minder filterwisselingen door langere standtijd 
# Minder tijd en geld kwijt aan wisselen van filters 
# Meer productie-uren 
# Minder afvalkosten 
# Minder filterkosten 
# Nafilters die tot zes keer langer meegaan Terug naar boven